8 magazine mic.ro au fost inchise anunta Casa de avocatura Coltuc

Recent, opt magazine din Oradea au fost inchise, iar angajatii au fost concediati fara prea multe explicatii.Aceste lucruri au alimentat zvonurile conform carora magazinele Mic.ro ar intra in insolventa sau ar avea probleme grave cu banii.

 

 

 

„Reteaua de magazine nu este aproape nici de inchidere, nici de insolventa”, a precizat Patriciu, care a evitat sa faca publica valoarea datoriilor acestei firme. Omul de afaceri a mai afirmat insa ca cererile de insolventa ale Mic.ro din partea catorva creditori sunt rezolvabile.

 

 

Numarul dosarelor la Tribunalul București în care figurează firme pagubite de reteaua MIC.RO a crescut considerabil în ultimul an. Tot mai mulţi furnizori încearcă să-şi recupereze sumele de bani rămase restante de la Mercadia Holland, compania mama ce deține reteaua de retail MIC.RO. Printre acestea se numara Vector International, firma cu profil de birotică şi papetărie, producătorul de uşi Benati si Flasher Business Group, toți cerând insolvenţă MIC.RO Retail S.R.L.

Investiția în magazinele MIC.RO a fost făcută de furnizorii de marfă, de servicii si de echipamente, prin intermediul firmei înregistrate in Olanda care a contactat foarte multi furnizori. Toate contractele incheiate cu acestia prezinta plata la termen de peste 90 de zile, termen care nu se respecta iar facturile raman neplatite si furnizorii pagubiti. “Esentiale raman contractele stufoase care au fost semnate si care prezinta multe clauze capcana. Practic furnizorii sunt cei care au investit in afacerea lui Dinu Patriciu” afirma avocat Coltuc Marius, fondatorul Casei de avocatura Coltuc.

În luna septembrie, Mercadia Holland, compania omului de afaceri Dinu Patriciu detinea 830 de magazine MIC.RO, din care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi MACRO. In ceea ce priveste suma totala pe care o datoreaza firma lui Dinu Patriciu, la inceputul anului 2011 aceasta figura cu aproximativ 38 de milioane de euro.

Casa de avocatura Coltuc la indemnul debitorilor MIC.RO va infiinta o societate ad-hoc a pagubitilor MIC.RO. Scopul este de a reprezenta interesele celor pagubiti.

 

Lasă un comentariu