Executorul judecatoresc Eugen Fieraru exclus din profesie

Potrivit unor surse avizate, Comisia Superioara de Disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, a luat luni decizia excluderii din profesia de executor a lui Eugen Fieraru , ca urmare a admiterii contestatiei

Ministerului Justitiei, impotriva hotararii nr. 2/17.11.2011 pronuntata de Consiliul de Disciplina din cadrul C.E.J. Pitesti, care a respins initial actiunea disciplinara promovata de ministrul Justitiei. Decizia de excludere nu a fost inca anuntata oficial si nici nu a fost motivata.

Amintim ca in data de 17 decembrie 2010, executorul Eugen Fieraru a incercat sa execute o sucursala a ING Bank pentru un debit infim de 11,5 lei, adaugand cheltuieli de judecata de circa 3 milioane de euro. Executorul judecatoresc Eugen Fieraru, de pe langa Curtea de Apel Pitesti, a demarat la finele lunii septembrie 2010 procedura de executare silita a unui titlu executoriu (care viza suma infima de 11,15 lei), la care a adaugat cheltuieli de executare, atentie, de 12.010.456 lei, dupa cum urmeaza: – 10.000 lei onorariu avocat Mihai Cocaina, din Baroul Arges; – 6.000.000 lei factura consultatie juridica avocat Liviu Ardeias, din Baroul Teleorman; – 6.000.000 lei pentru un audit asupra procedurii de excutare silita realizat de SC Intel Blitz Audit SRL (firma in care asociat unic este acelasi avocat Cocaina); – 74,4 lei onorariu executor judecatoresc; – timbru judiciar, plus taxa de timbru (suma insignifianta).

In urma dezvaluirilor noastre, Ministerul Justitiei a demarat o inspectie, iar in final, la 10 mai 2011, ministrul Catalin Predoiu a initiat o actiune disciplinara impotriva executorului Fieraru, trimisa Consiliului de Disciplina al Camerei Executorilor Judecatoresti din Circumscriptia Curtii de Apel Pitesti, care ulterior a respins la 17.11.2011 actiunea disciplinara, pe aspecte ce tineau de procedura si nu de fondul cauzei. Ministerul Justitiei a formulat contestatie, care a fost admisa, iar executorul Fieraru a fost exclus din profesie. Solutia poate fi atacata la instanta de judecata.

Lumea Justitiei

Lasă un comentariu