Hotararea 195/2012 aduce modificari importante privind mediatorii

In Monitorul Oficial Partea I nr. 224/2012 a fost publicata Hotararea 195/2012 privind modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere, aprobat prin Hotararea Consiliului de mediere nr. 5/2007.

Astfel, o modificare importanta statueaza ca mediatorul autorizat este inscris in Tabloul mediatorilor in conditiile prevazute la art. 12 din Legea 192/2006, dupa ce face dovada inscrierii intr-o asociatie profesionala, conform obligatiei prevazute la art. 24 din Lege.

Mediatorii autorizati sunt obligati sa isi inregistreze fiscal forma de exercitare a profesiei in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii de autorizare si a autorizatiei si sa comunice dovada inregistrarii fiscale Consiliului, comunicarea dovezii inregistrarii fiscale facandu-se prin orice mijloc care asigura confirmarea de primire.
Este mediator inactiv persoana care nu a solicitat avizarea formei de exercitare a profesiei, mediatorul cu forma de exercitare a profesiei dar care nu a facut dovada inregistrarii fiscale in termen de un an de la autorizare si mediatorii suspendati.

Lasă un comentariu