Cornel Penescu, trimis in judecata de procurorii DNA anunta Casa de avocatura Coltuc

Pe numele lui Cornel Gheorghe Penescu, actionar majoritar al S.C. PIC S.A. Pitesti, S.C. MUNTENIA ALIMENT S.R.L., S.C. PIC DISTRIB S.R.L. (fosta ONITA S.R.L.), s-au retinut infractiunile de dare de mita, in forma continuata, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu

consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata, complicitate la infractiunea de fals intelectual, in forma continuata, savarsit in scopul de a ascunde si de a realiza scopul urmarit prin savarsirea infractiunilor de coruptie si a celor asimilate infractiunilor de coruptie,

Penescu este acuzat si de instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in scopul de a ascunde si de a realiza scopul urmarit prin savarsirea infractiunilor de coruptie si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in forma continuata, dar si de instigare la infractiunea de evaziune fiscala.

In ceea ce il priveste pe Gheorghita Pieca, administrator al S.C. FOTBAL CLUB 2005 S.A. Pitesti, procurorii DNA au retinut infractiunile de complicitate la infractiunea de dare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in scopul de a ascunde si de a realiza scopul urmarit prin savarsirea infractiunilor de coruptie si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, precum si evaziune fiscala.

Cei doi nu sunt singurele persoane trimise in judecata in dosarul referitor la mituirea fostului director al ANAF Arges pentru a fi favorizate firmele afaceristului pitestean.

Astfel, Gheorghe Grigore, fost director executiv adjunct al activitatii de inspectie fiscala din cadrul A.N.A.F. – D.G.F.P. Arges, actualmente consilier superior in cadrul aceleiasi institutii, este acuzat de luare de mita in forma continuata, de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, dar si de instigare la infractiunea de fals intelectual, in forma continuata, savarsit in scopul de a ascunde si de a realiza scopul urmarit prin savarsirea infractiunilor de coruptie si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in forma continuata.

Lasă un comentariu