avocat net.ro – Scutire de impozit pe salariu pentru parintii care isi duc copii la gradinita sau angajeaza o bona

Proiectul de lege reglementeaza modul in care copii cu varsta prescolara, care nu mai beneficiaza de indemnizatia prevazuta de OUG nr. 145/2005, pot beneficia de sprijin din partea statului in vederea ingrijirii la domiciliu sau in cadrul creselor si gradinitelor cu program prelungit, pana la implinirea varstei de sapte ani.

 

sursa: avocat net.ro

Conform proiectului, pentru a putea sa beneficieze de acest sprijin, ambii parinti trebuie sa aiba raporturi contractuale individuale de munca, pe toata perioada acordarii acestui ajutor.

In cazul in care unul din parinti inceteaza raporturile de munca si se afla in plata indemnizatiei de somaj, sprijinul continua pana la incetarea acestei perioade. In situatia in care perioada somajului a expirat, iar cel de-al doilea parinte nu s-a reincadrat in munca, sprijinul inceteaza de drept.

Sursa: Financiarul

Un comentariu la „avocat net.ro – Scutire de impozit pe salariu pentru parintii care isi duc copii la gradinita sau angajeaza o bona”

  1. Buna ziua! Copilul unei prietene are handicap grav. Ea doreste sa stie daca el beneficiaza de scutirea taxelor si impozitelor pe imobilul in care locuieste impreuna cu familia sa. Acest copil este minor. Peste tot in lege am vazut de o scutire a taxelor doar pentru pers cu handicap adulte si care au imobilele trecute pe numele lor! Va multumesc!

Lasă un comentariu