Ferma pentru Piscicultura in sistem familial

Sa intram rapid in subiect (ca sa nu ne apuce 2013…)!

De ce pastravarie si nu ferma de… vite?
PONT de afaceri: pentru ca, daca 5.000 de metri patrati de pasune pot produce aproximativ 455 de kilograme de carne de vita, la aceeasi suprafata de apa, o pastravarie produce peste 4 tone de carne!

 

PONT de afaceri: Potentialul cu totul deosebit al unei afaceri (cresterea pastravului) este dat de faptul ca poate fi alimentata substantial din marele „buzunar” european.
4. 2-3 angajati

PONT de afaceri: Cresterea pastravului este este foarte rentabila. Conditiile climatice din multe zone ale tarii noastre favozireaza cresterea pastravului. Este un peste savurat de toata lumea si acest fapt se poate observa in restaurantele cu specific autohton, unde se comercializeaza pastrav, somn sau salau la preturi piperate. Nu va ramane decat sa fructificati aceasta stare de fapt.

PONT de afaceri: Din cresterea pastravului obtineti profit substantial. Inca din primul an, in functie de dimensiunea fermei, cifra de afaceri din cresterea pastravului poate ajunge la 100.000 de euro, iar in al doilea an aproape sa se dubleze! Practicata, pentru inceput, la o scara mica si cu un minimum de investitii, o pastravarie sau o crescatorie de somn/salau, poate produce mari cantitati de peste cu o valoare economica ridicata intr-un timp relativ scurt, raportat la suprafata de teren folosita.

Ce presupune acest lucru, din punctul de vedere al veniturilor dumneavoastra?
Dat fiind faptul ca perioada dintre realizarea investitiei si valorificarea primilor pesti maturi este scurta, veti avea la dispozitie rapid banii necesari pentru amortizarea investitiei, pentru promovare sustinuta si pentru cresterea capacitatii de productie!

Obtineti un profit de invidiat din cresterea pastravului/somn/salau, cunoscand toate detaliile unei afaceri respectate si incurajate la nivel european si mondial

»»» PONT de afaceri: Prindeti in plasa banii europeni!
Prin Programul Operational pentru Pescuit (POP) sunt alocate 307 milioane de euro – reprezentand fonduri nerambursabile acordate de Uniunea Europeneana (230 milioane de euro), la care se adauga contributia Guvernului Romaniei de 77 de milioane de euro – pentru proiecte de investitii in piscicultura si pescuit. Ceea ce intereseaza este Masura 2.1 – Investitii productive in piscicultura! Intr-o prima etapa, investitiile in piscicultura (Masura 2.1) vor putea beneficia de 8,8 milioane de euro pentru proiecte destinate sa diversifice productia, sa implementeze metode cu efecte pozitive asupra mediului, sa sustina activitatile de piscicultura traditionala si sa imbunatateasca conditiile de munca.

NU UITATI: Fonduri nerambursabile de 140 de milioane de euro pentru investitii in piscicultura si procesare de peste! …Pana in 2013!

PONT de afaceri: in piscicultura, sprijinul este acordat pentru urmatoarele:
a investitii productive in ferma de piscicultura a masuri de acva-mediu in ferma de piscicultura a diversificarea de noi specii de pesti si productia de specii de pesti care prezinta mari perspective comerciale a implementarea de tehnici in piscicultura a sprijin pentru activitatile traditionale din piscicultura care conserva si dezvolta atat din punct de vedere economic si social cat si al mediului inconjurator a sprijin pentru achizitionarea de echipamente destinate protejarii fermelor de pradatorii salbatici a imbunatatirea conditiilor de munca si siguranta in piscicultura.

Alte avantaje esentiale ale unei afaceri pentru cresterea pastravului!

PONT de afaceri: Veti amortiza investitia initiala extrem de rapid! Si aceasta datorita faptului ca timpul scurs intre realizarea investitiei si obtinerea primei productii de peste este mult mai scurt decat in cazul altor afaceri similare! Odata intrat(a) pe piata, veti putea in scurta vreme sa treceti la activitati publicitare sustinute (pe plan local si, apoi, national)! Tocmai pentru ca veti avea cu ce sa va finantati activitatea publicitara!

PONT de afaceri: Nu va veti pune problema gasirii pietei de desfacere. Productia obtinuta este usor de plasat pe piata locala: in pietele agro-alimentare, in bacanii sau pescarii, catre pensiuni din zona (poate chiar cea proprie). Administratorii de pensiuni vor fi incantati sa le furnizati pastrav, somn sau salau proaspat! De asemenea, se poate vinde efectiv la poarta fermei.

»»» PONT de afaceri: …O afacere pentru cresterea pastravului se asorteaza de minune cu o alta afacere la cheie de succes!
Multi investitori au testat cu succes cuplarea dintre cresterea pastravului si afacerea de 5 stele numita Pensiune turistica si agroturistica! Spre exemplu, in jurul lacurilor cu apa rece populate cu pesti, de la poalele muntilor Fagaras, functioneaza mai multe pastravarii. Pe langa pastravarie aproape toti au si cate o pensiune turistica!
Pentru detalii despre aceasta afacere la cheie complementara, va invitam pe urmatoarea pagina: www.pensiuni.edrs.ro!

Doriti sa stiti cum sa aplicati toate acestea?
Raspunsul il gasiti in: Ferma pentru Piscicultura in sistem familial – cresterea pastravului/somn/salau

Lucrarea se adreseaza deopotriva lucratorului in patravarie si omului de afaceri (managerului)! Afacerile dvs. tocmai au intrat in Zodia… Pestilor! Va felicitam de pe acum pentru succesul repurtat in urma demararii acestei afaceri – cresterea pastravului/somn/salau.

Cu alte cuvinte, ca posesor al lucrarii despre cresterea pastravului/somn/salau, aveti la dispozitie toate informatiile de care aveti nevoie pentru a:
– va ocupa de managementul acestei afaceri profitabile;
– va ocupa personal sau a angaja/colabora cu cineva in activitatea propriu-zisa de piscicultura.

Cele trei sectiuni, au fost concepute de autori experimentati in domeniile respective.

Descrierea acestei afaceri sau partea tehnologica este realizata de un specialist in piscicultura, planul de afaceri a fost realizat de un consultant in planuri de afaceri la cheie iar sectiunea legislativa de un jurist cu experienta.

Toate aceste informatii fac din lucrarea despre cresterea pastravului, a somnului sau salaului un instrument de lucru cu o functionalitate greu de egalat.

I. Descrierea tehnica a acestei afaceri (cresterea pastravului, somn/salau)
Din acest capitol, aflati totul despre:
• tipurile de pastrav, somn sau salau;
• particularitatile biologice pentru pastrav, somn sau salau;
• tehnologia privind cresterea pastravului/somn/salau.

II. Plan de afaceri
este capitolul care va prezinta detaliat „drumul” pe care trebuie sa il parcurgeti atunci cand va hotarati sa intrati in afaceri cu o pastravarie (crescatorie de somn sau salau). Utilitatea unui plan de afaceri    este atat interna (ca instrument de lucru in cadrul societatii avand ca obiect de activitate dezvoltarea acestei afaceri – cresterea pastravului/somn/salau), cat si externa (pentru obtinerea unei finantari sau pentru a realiza un parteneriat strategic cu o alta firma implicata in activitatea specifica pentru o ferma pentru piscicultura).

2 beneficii esentiale ale unui plan de afaceri

1. Planificarea si dezvoltarea acestei afaceri – cresterea pastravului/somn/salau.
2. Obtinerea de fonduri nerambursabile si subventii pentru dezvoltarea acestei idei de afaceri – cresterea pastravului/somn/salau.

Planificarea activitatii acestei afaceri este necesara pentru ca firma dvs. sa fie competitiva. Planificarea activitatii se face din timp, pentru a sti exact pe ce drum se afla afacerea si cum sa contracarati eventualele obstacole. Astfel, in sectiunea – plan de afaceri – specialistii nostri va prezinta detaliat modul in care se construieste acesta si ce anume trebuie sa contina. Practic, nu trebuie decat sa adaugati datele specifice afacerii dumneavoastra. Importanta acestui plan de afaceri o veti descoperi pe parcursul studierii materialului, dar mai ales pe parcursul desfasurarii acestei afaceri – cresterea pastravului/somn/salau.

Obtinerea de fonduri, subventii sau credite este necesara, fie la inceputul acestei afaceri, fie pentru dezvoltarea ei. Acela va fi momentul in care veti aprecia la maximum acest plan de afaceri.Veti intelege mai bine ce anume se cere de la dumneavoastra, pentru ce anume se cere si veti putea colabora constructiv cu cei care va vor ajuta sa obtineti fonduri pentru dezvoltarea acestei afaceri – cresterea pastravului/somn/salau.

Ideal ar fi sa obtineti fonduri nerambursabile care sa va ajute sa scapati de plata ratelor creditului si a ratelor dobanzii. Astfel, profitabilitatea activitatii din Ferma pentru piscicultura va fi mai mare! Capitolul – Plan de Afaceri – va ofera toate informatiile necesare in vederea acestui demers.

III. Reglementari in piscicultura este capitolul care va ofera toata legislatia specifica acestei afaceri
– cresterea pastravului/somn/salau:
– acte normative specifice;
– acte specifice de aplicatie generala;
– alte acte importante.

Investiti intr-o pastravarie si imprieteniti-va cu Pestisorul de Aur!
Cu cat va dezvoltati mai bine ideea de afaceri, cu atat mai gras va fi contul dvs. in banca. Gras cat un somn bine-crescut!

O viziune de ansamblu asupra unei afaceri de succes!

Retineti 3 puncte esentiale privind demararea acestei afaceri – cresterea pastravului/somn/salau:
1. Cererea de peste pe piata romaneasca creste an de an in ritm accelerat!
2. In Romania, paradoxal, productia de peste a scazut in ultimii ani!
3. Uniunea Europeana si statul roman ofera producatorilor de peste nu mai putin de 140 de milioane de euro, foduri nerambursabile, pana in 2013!

Faptul ca productia de pastrav – pentru a da doar un exemplu – este eligibila pentru finantare prin intermediului FEP (Fondul European pentru Pescuit), coroborat cu cererea tot mai mare de pe piata conduce catre o singura concluzie: Aveti la indemana toate oportunitatile pentru dezvoltarea acestei afaceri profitabile – cresterea pastravului/somn/salau.

Lasă un comentariu