Mai mulţi angajaţi ai băncii Volksbank se află sub urmărire penală

Un client al Volksbank a depus plângere penală împotriva băncii şi a angajaţilor acesteia în anul 2010, invocând faptul că banca a aplicat deliberat greşit prevederile Ordonanţei 50/2010.

 

Legea obliga banca să elimine din contractele de credit comisionul de risc. Volksbank, la fel ca alte bănci, a ales să redenumească aceast comision în comision de administrare, deşi legea interzicea introducerea de noi comisioane, şi ar fi emis un act adiţional la contractul de credit, pe care clientul nu l-a semnat şi pe care Volksbank ar fi refuzat să îl anuleze, susţine clientul. Banca, de asemenea, în ciuda celor precizate în contractul de credit, ar fi modificat dobânda din fixă în variabilă, adaugă autorul plângerii.

Clientul a notificat banca asupra acestor nereguli şi a refuzat să mai plătească comisionul de risc, dar a plătit restul ratei lunare, astfel că banca a trimis notificare la Biroul de Credit, şi mai multe adrese la angajator, care, de altfel, nu avea nicio calitate în contractul de credit. De asemenea, acesta mai reclamă şi faptul că banca a modificat dobânda fixă din contract în dobândă variabilă, printr-un act adiţional nesemnat de către client, după intrarea în vigoare a OUG 50/2010.

În acest an, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus începrerea urmăririi penale a mai multor angajaţi ai băncii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, respectiv pentru complicitate la această infracţiune declara av.Coltuc Marius

 

 

Lasă un comentariu