Edy Spedition cere insolventa Delphi Packard Romania anunta C.A.Coltuc

Potrivit documentului depus la Tribunalul Timis, cel mai mare transportator din Romania, companie aflata la randul sau intr-o situatie foarte dificila, fiindu-i ceruta insolventa, solicita insolventa Delphi Packard din cauza unor

servicii de transport neplatite. „Din data de 31.03.2011 si 30.08.2011, societatea noastra a prestat servicii de transport in valoare totala de 37.675 de euro, conform facturilor, scrisorilor si comenzilor de transport. In urma notificarilor noastre succesive, debitoarea nu a reactionat motivand ca nu a incasat banii de la clientii sai. Invederam instantei faptul ca creanta societatii subscrise indeplineste conditiile cerute de art.3, pct.6 din Legea 85-2006, fiind certa, lichida si exigibila”, se arata in solicitarea Edy Spedition.

Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Timis in 14 septembrie. Delphi Packard nu a depus inca intampinare in instanta, primul termen fiind fixat in sase decembrie.

Gigantul american Delphi Automotive este prezent in Romania inca din 1995, cand a intrat pe piata locala printr-o investitie la Sannicolaul Mare, langa Timisoara. In 2004, americanii s-au extins la Ineu (situat tot in zona de vest a tarii), pentru ca, in 2009, sa inceapa productia la o unitate situata in apropierea orasului Iasi – Miroslavele. Anul acesta, Delphi a mai deschis o unitate de productie la Moldova Noua(judetul Caras-Severin). In total, prin cele patru unitati in care produce cabluri electrice si sisteme pentru motoare, Delphi a angajat in Romania 10.000 de oameni. Este furnizor Mercedes, Audi, Skoda si Renault.

Lasă un comentariu