Avocati ANRP – ANRP nu va mai trata cu prioritate dosarele de despagubire pentru cazuri sociale

Conform unei decizii adoptate miercuri, 14 noiembrie, de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor in cadrul sedintei desfasurate la sediul ANRP, nu vor mai fi luate in considerare cererile de tratare cu prioritate ale dosarelor de despagubire pentru „situatii medicale, cazuri sociale etc.”.

Totodata, s-a stabilit ca dosarele inca nerepartizate catre consilieri si cele care urmeaza a fi aduse la ANRP sa fie analizate si solutionate strict in ordinea inregistrarii la Comisie.

Dosarele „caz special” care au fost repartizate catre consilieri prin decizii anterioare vor fi solutionate in ordinea cronologica corespunzatoare sedintelor in care CCSD a aprobat acest regim.

De asemenea, toate dosarele aflate in lucru ca urmare a repartizarii prin decizii anterioare ale CCSD vor fi solutionate in ordinea selectarii in sedintele anterioare ale Comisiei, cu respectarea obligatorie a „principiului proportionalitatii”. Astfel, se va solutiona un numar proportional de dosare din fiecare categorie: „caz special”, repartizate in mod aleatoriu (2006), repartizate conform numarului de ordin (2008).

Lasă un comentariu