Schimbari care vizeaza societatile comerciale in Noul Cod civil

Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma ,,societate comerciala” sunt obligate sa o inlocuiasca cu termenul ,,societate”, conform art. 79 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a NCPC.

Intrare in vigoare noul cod de procedura civila

Potrivit noii prevederi, aceste firme au la dispozitie doi ani, incepand cu data de 15 februarie 2013, sa isi schimbe denumirea prin modificarea actului constitutiv. Prevederea nu se aplica tuturor societatilor care au forma juridica SC – societate comerciala, ci numai societatilor care au in denumire sintagma ,,societate comerciala”.

Un alt aspect il reprezinta taxa de inregistrare a actelor constitutive, astfel incat conform art. 79 din Legea nr. 76/2012, ,,…inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare”. Redactarea actelor sub noua denumire este o atributie care va reveni societatii respective.

Schimbari care vizeaza societatile comerciale in Noul Cod civil

Potrivit art. 77 din Legea nr. 76/2012 de fiecare data cand prin acte normative sau legi se face trimitere la Legea 31/1990 privind societatile comerciale sau, dupa caz, la ,,societatea comerciala/societatile comerciale”, acea trimitere se va referi, mai simplu, la Legea societatilor nr. 31/1990 sau la ,,societatea/societatile reglementate de Legea nr. 31/1990”.

www.coltuc.ro

www.coltuc.ro/blog

avocat@coltuc.ro

 Intrarea in vigoare noul cod de procedura civila -15 februarie 2013

Lasă un comentariu