22 de persoane retinute in dosarul privind furturi de combustibil din rafinarii si aeroporturile Otopeni si Baneasa-Cab.avocat Coltuc

Potrivit unor oficiali ai Politiei Romane, 22 de persoane au fost retinute de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, acestea urmand sa fie duse la instanta cu propunere de arestare preventiva.

avocat penal dosar rafinarii Dambovita

Conform reprezentantilor Politiei Judetene Dambovita, o parte dintre cei audiati vor fi cercetati in libertate, intre acestia fiind patru politisti, un jandarm si un pompier.

Cei sase sunt acuzati ca in schimbul unor sume cuprinse intre 50 si 300 de lei, ii lasau pe soferii cisternelor care tranzitau localitatea Cornesti sa se deplaseze fara a fi verificati, au precizat oficiali ai Directiei Generale Anticoruptie.

Anchetatorii au audiat incepand de duminica si pana luni dimineata 241 de persoane ridicate dupa 233 de perchezitii care au avut loc in Capitala si in judetele Dambovita, Prahova, Ilfov, Buzau, Constanta, Giurgiu si Ialomita, in dosarul in care se fac cercetari privind furturi de combustibil din rafinarii si aeroporturile Otopeni si Baneasa, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei.

22 de persoane retinute in dosarul privind furturi de combustibil din rafinarii si aeroporturile Otopeni si Baneasa

Politistii au ridicat de la locuintele perchezitionate aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 de lei, 132.125 de euro, 25.900 de dolari americani, 3.600 de coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente si inscrisuri, precum si recipiente pentru depozitarea combustibilului.

22 de persoane retinute in dosarul privind furturi de combustibil

De asemenea, echipele de control au confiscat patru pompe, 44 de telefoane si laptopuri, 65 de cartuse de vanatoare, doua arme de vanatoare depozitate contrar dispozitiilor legale si 195 de cartuse de tigari netimbrate, a precizat Politia Romana.

www.coltuc.ro

www.coltuc.ro/blog

avocat@coltuc.ro

Lasă un comentariu