Dosare Camataru – Judecatoarea este suspectata de DNA ca ar fi primit 100.000 euro pentru eliberarea interlopului

Preşedinta Judecătoriei Giurgiu, judecătoarea Adriana Filip, a declarat că l-a eliberat condiţionat pe interlopul Sile Camataru, pe numele său real Vasile Balint, doar pentru ca acesta ar fi indeplinit condiţiile legale.Precizarile magistratului au fost facute in contextul in care DNA a declansat o ancheta cu privire la eliberarea conditionata a lui Sile Camataru, de la sfarsitul anului 2012, existand suspiciuni ca aceasta s-ar fi facut in schimbul a 100.000 de euro.

Adriana Filip: “Nu sunt implicata in niciun fel, iar aceste suspiciuni imi afecteaza grav reputatia si demnitatea”

Judecatoarea Adriana Filip a declarat, pentru Antena 3, ca nu a primit niciun ban de la Sile Camataru si ca suspiciunile care planeaza asupra ei ii afecteaza grav reputatia si demnitatea: “In ceea ce priveste suspiciunea privind plata unor sume de bani, aceasta situatie imi este total straina, nu sunt implicata in niciun fel, iar aceste suspiciuni imi afecteaza grav reputatia si demnitatea.

Cu privire la cererea de liberare conditionata, eu am apreciat ca au fost intrunite conditiile legale, iar pentru mine numele condamnatului a avut prea mica importanta si nu am dat vreo semnificatie aparte”.

De asemenea, judecatoarea Adriana Filip a tinut sa precizeze ca Sile Camataru nu a fost eliberat doar pentru ca era pasionat de jocul sudoku, aspect care a avut cea mai mica relevanta in hotararea pe care a adoptat-o: “Mi se pare incorecta mediatizarea expresiei “a fost eliberat pentru ca a solutionat sudoku”, acest motiv fiind mai putin sau chiar cel mai putin relevant pentru a pronunta o astfel de hotarare”.

DNA a declansat o ancheta. Cei 100.000 de euro ar fi ajuns la judecatoarea Filip prin intermediul unui locotenent al lui Sile Camataru. Eliberarea conditionata nu a fost atacata cu recurs de Parchet.

Interlopul Sile Camataru, arestat de curand intr-un dosar instrumentat de DIICOT, a fost dus la DNA, joi, 28 februarie 2013, pentru a fi audiat intr-o cauza de coruptie care priveste eliberarea sa conditionata. Procurorii verifica informatiile potrivit carora judecatoarea Adriana Filip ar fi dispus, in noiembrie 2012, eliberarea conditionata a lui Sile Camataru, care nu a fost atacata cu recurs de procurori, in schimbul a 100.000 de euro. Banii i-ar fi fost dati, potrivit informatiilor vehiculate pana in prezent, prin intermediul unui locotenent al interlopului, dar si prin intermediul avocatului Emil Vuca, fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu. Vuca a negat orice implicare in acest caz.

Ancheta in acest caz a fost declansata in urma unui denunt formulat la DNA. Procurorul sef interimar al DNA, Laura Oprean, a declarat joi, 28 februarie 2013, cu ocazia prezentarii bilantului institutiei, ca Sile Camataru nu are calitatea de invinuit sau inculpat.

Lasă un comentariu