Acte necesare deschidere firma – Procedura deschidere firma

Acte necesare deschidere firma – Procedura deschidere firma

1. Mergi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul judeţului în care vei avea sediul social al firmei, pentru rezervarea numelui firmei. Fii pregătit cu cel puţin 5-10 variante de nume. De obicei, vei obţine rezervarea de nume pe loc.

-Completează şi încheie contractul de comodat şi actul constitutiv  şi împreună cu rezervarea de nume te duci la orice bancă pentru depunerea capitalului social.

-Cu chitanţa care atestă plata capitalului social, dar şi cu celelalte documente te întorci la Registrul Comerţului, unde completezi formularea necesare dosarului de înfiinţare. Acestea le primeşti la biroul de Informaţii al Registrului Comerţului.

-Cu dosarul completat, te prezinţi la ghişeul destinat depunerii acestuia.

2. Aştepţi înfiinţarea firmei.

3. Dacă nu sunt probleme în dosar, actele oficiale ale firmei ar trebui să fie gata, putând ridica de la Registrul Comerţului, Certificatul de Înregistrare. Odată acesta obţinut, poţi merge la orice magazin specializat pentru a-ţi realiza prima ştampilă.

De precizat că şi în cazul înfiinţării unui SRL normal, procedura este în mare parte la fel, diferenţa principală constânt în plata unor taxe de înfiinţare. De asemenea, durata de înfiinţare poate să fie un pic mai mare în cazul unor evenimente neprevăzute sau dacă de exemplu, sediul social va fi la bloc, unde va fi necesară obţinerea acordului din partea tuturor vecinilor.

Lasă un comentariu