Avocat Craiova – Avocat in Craiova

Avocat Craiova – Avocat in Craiova

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat astazi un amendament al senatorului PNL Tudor Chiuariu la sectiunea dedicata dreptului la aparare. Mai exact, este vorba despre introducerea in legea fundamentala a principiului „egalitatii de arme” intre acuzare si aparare in faza de judecata a procesului penal.

Amendamentul adoptat astazi de Comisia de revizuire, care completeaza articolul 24 din Constitutie: „In faza de judecata a procesului penal este garantat principiul egalitatii de arme intre acuzare si aparare”.

Initial, Comisia de revizuire adoptase un alt amendament care privea egalitatea dintre aparare si acuzare, insa acesta a fost contestat de senatorul PNL Tudor Chiuariu, acesta venind cu varianta redata mai sus.

„In procesul penal este garantat principiul egalitatii procesuale. Functia apararii se exercita in conditii egale cu functia acuzarii”, a fost prevederea initiala a textului, contesta de Chiuariu.

Principiul egalitatii de arme presupune ca partile implicate in proces, respectiv acuzarea si apararea, sa dispuna de aceleasi mijloace legale pentru a-si sustine cauza in fata instantei.

Lasă un comentariu