Avocati Bucuresti sector 6 – Avocati in Bucuresti

Avocati Bucuresti sector 6 – Avocati in Bucuresti

Aplicarea legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive
Art. 7.
– (1) Când, dupa ramânerea definitiva a hotarârii de condamnare si pâna la executarea completa a unei pedepse privative de libertate sau a amenzii, a intervenit o lege care prevede orice fel de pedeapsa, dar cu un maxim special mai mic, sanctiunea aplicata se reduce la acest maxim, daca depaseste maximul special prevazut de legea noua pentru infractiunea savârsita.

(2) Daca dupa ramânerea definitiva a hotarârii de condamnare la detentiune pe viata sau detentiune severa si pâna la executarea ei a intervenit o lege care prevede pentru aceeasi fapta o alta pedeapsa privativa de libertate, pedeapsa detentiunii pe viata sau a detentiunii severe se înlocuieste cu maximul pedepsei privative de libertate prevazute de legea noua pentru acea infractiune.

(3) Daca legea noua prevede în locul pedepsei închisorii numai pedeapsa amenzii, pedeapsa aplicata se înlocuieste cu amenda, fara a se putea depasi maximul special prevazut în legea noua. Tinându-se seama de partea executata din pedeapsa închisorii, executarea amenzii se poate înlatura în totul sau în parte.

(4) Pedepsele complementare, masurile de siguranta, precum si masurile educative neexecutate si neprevazute în legea noua nu se mai executa, iar cele care au corespondent în legea noua mai favorabila se executa în continutul si limitele prevazute de aceasta lege.

(5) Când o dispozitie din legea noua se refera la pedepse definitiv aplicate, se tine seama, în cazul pedepselor executate pâna la data intrarii în vigoare a acesteia, de pedeapsa redusa sau înlocuita potrivit dispozitiilor alin. (1)-(4).

Lasă un comentariu