Avocati Iasi – Avocat in Iasi

Avocati Iasi – Avocat in Iasi

Art. 7
(1) Autoritatile administratiei publice centrale si locale au obligatia sa ia masurile necesare pentru prevenirea violentei in familie si pentru preintampinarea unor situatii de incalcare repetata a drepturilor fundamentale ale victimelor violentei in familie.

(2) Autoritatile adminstratiei publice centrale si locale au obligatia sa asigure exercitarea dreptului la informare al victimelor violentei in familie, potrivit competentelor ce le revin, dupa caz, cu privire la:
a) institutiile si organizatiile neguvernamentale care asigura consiliere psihologica sau orice alte forme de asistenta si protectie a victimei, in functie de necesitatile acesteia;

b) organul de urmarire penala la care pot face plangere;
c) dreptul la asistenta juridica si institutia unde se pot aresa pentru exercitarea acestui drept;
d) conditiile si procedura pentru acordarea asistentei juridice gratuite;

e) drepturile procesuale ale persoanei vatamate, ale partii vatamate si ale partii civile;
f) conditiile si procedura pentru acordarea compensatiilor financiare de catre stat, potrivit legii.

Un comentariu la „Avocati Iasi – Avocat in Iasi”

  1. Buna ziua,

    As dori si eu un mic ajutor daca se poate. Am un dosar penal din 2011 sept (accident soldat doar cu pagube si conducere sub influenta bauturilor alcoolice), nesolutionat inca. Am fost incadrat la art 87 alin 1 lit b, iar de curand m au reincadrat la art 336 din NCP. Am gasit in Noul Cod de Procedura Penala 2 art care ma pot scapa de urmarirea penala:art 478 (ma incadrez aici deoarece mi am recunoscut vina) si art 318 (ma incadrez la aliniatul 1 si 2). Detin acte notariale cum ca am despagubit persoanele in cauza (de aici reiese ca mi am reparat greseala). Vizavi de acest lucru ma leg de art 318 alin 3 lit a.
    Si aici este toata problema, procurorul la care se afla dosarul se face sa fie si prim procuror( nu o gasesc pe doamna la zilele de audienta, adica marti si joi, dar mi s a spus de catre un alt procuror ca pot depune actele si la un alt procuror in momentul cand ma duc in audienta si el le va inmana doamnei la care mi se afla dosarul).
    E vreo problema sa depun actele la un alt procuror ???
    Banuiesc ca va trebui sa formulez o cerere in care sa ma leg de aceste 2 articole din Noul cod de procedura penala. Cum ar trebui sa aarate in mare aceasta cerere?
    Detin si caracterizari de la persoane juridice.
    Va multumesc!!!

Lasă un comentariu