Avocatul poporului contact – Contacteaza avocat
Art. 55
Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de trei ani de la data nasterii copilului. Pentru sotul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunostinta de nasterea copilului.
Daca actiunea nu a fost introdusa in timpul minoritatii copilului, acesta o poate porni intr-un termen de 3 ani de la data majoratului sau.
Reclamantul poate fi repus in termen, in conditiile legii.
Art. 56
Filiatia fata de tata se stabileste, in afara de cazurile prevazute in art. 53, prin recunoastere sau hotarare judecatoreasca.
Art. 57
Copilul conceput si nascut in afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.
Copilul conceput si nascut in afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.
Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament.
Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca.
As vrea sa stiu dacă e normal că un cetățean care are un teren în chirie de la primărie să plătească rate chiar dacă ia expirat contractul iar cei de la primărie nu l-au reînnoit mai bine de 2 ani pentru ca nu stiau cum să facă, pentru ca cine a stipulate il contractu cu 30 de ani in urma a murit .Ei au încetat să plătească iar acum sau trezit cu pământul luat si cu penalizări de 100 de milioane lei, dar primaria pentru ca a pretins bani fără un contract nu a fost penalizat cu nimic .Vă rog să mă lămuriți unde as putea sa mă adresez pentru a mă lămuri cum functioneaza la lege în România. Multumesc.