Contract de asociatiune in participatiune

CONTRACTUL DE ASOCIATIUNE IN PARTICIPATIUNE

 

   1. PARTILE CONTRACTANTE
    Incheiat astazi …………………. intre (se pun datele participantilor):
    Societatea Comerciala …….X……….. inmatriculata la nr. ……….. in Registrul comertului, cu sediul in …………….., cod postal ………….., telefon …………, fax …………. avand contul ………………. deschis la ………………, reprezentata de Presedintele Consiliului de administratie director general ……………
   si

    Societatea Comerciala …….Y………. inmatriculata la nr. ……….. in Registrul comertului, cu sediul in …………….., cod postal ………….., telefon …………, fax …………. avand contul ………………. deschis la ………………, reprezentata de Presedintele Consiliului de administratie director general ……………
   2. OBIECTUL CONTRACTULUI
   Obiectul contractului consta in amenajarea pe cheltuiala sa de catre S.C. X a unui spatiu comercial al carui proprietar este pe care sa-l puna la dispozitia S.C. Y in vederea deschiderii de catre aceasta a unui local de alimentatie publica
   3. DURATA CONTRACTULUI
    Prezentul contract intra in vigoare
   – la data de ……………., data asupra careia ambele parti sunt de acord, si va fi valabil pana la data de ………………………………………..
   4. CONDITIUNILE ASOCIATIUNII
    S.C. X se obliga:
   – sa amenajeze spatiul comercial ce face obiectul prezentului contract potrivit destinatiei hotarate de comun acord cu S.C. Y in termenul convenit;
    S.C. X are dreptul:
   –sa ceara, in cazul expirarii contractului sau a rezilierii din vina celeilalte parti, restituirea in natura a bunului cu care a contribuit la asociere sau, daca aceasta nu este posibila, repararea daunelor suferite;
   – sa primeasca un procent de ….. din profitul anual net realizat de S.C. Y;
   – sa ceara socoteala cu privire la bunul adus in asociere, la beneficii si pierderi.
    S.C. Y se obliga:
   – sa utilizeze spatiul comercial ce face obiectul prezentului contract potrivit destinatiei sale;
   – sa efectueze reparatiile aparute din vina sa;
   – sa restituie, la expirarea contractului sau la rezilierea acestuia din vina, spatiul comercial in stare in care i-a fost remis.
    S.C. Y are dreptul:
   – sa ceara S.C. X sa efectueze reparatiile ce nu au fost produse din culpa sa, in timp util. Daca acest lucru nu este posibil, este indreptatit sa reduca din procentul pe care-l datoreaza anual S.C. X, suma corespunzatoare pierderilor suferite.
   5. RASPUNDEREA CONTRACTUALA
   Nerespectarea obligatiilor (sau uneia din obligatiile), prevazute mai sus, de catre una dintre parti determina rezilierea contractului de catre cealalta parte cu un preaviz prealabil de 15 zile.
   6. LITIGII
    Litigiile decurgand din interpretarea si executarea prezentului contract, vor fi solutionate de catre parti pe cale amiabila. In cazul nesolutionarii lor in acest mod, litigiile vor fi supuse instantelor judecatoresti competente.
   7. DISPOZITII FINALE
    Modificarea prezentului contract poate fi facuta numai in scris, prin acordul ambelor parti, sub forma unui act aditional.
    Prezentul contract a fost incheiat astazi …………., in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte

Lasă un comentariu