Va ajutam sa le intocmiti

    » Acte necesare pentru eliberarea permisului de port armaÎn vederea autorizării procurării armelor letale, cetăţenii români sau străinii cu domiciliul ori reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau după caz, au reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 15 alin. (1) din Legea 295/2004:
    » Conditiile de utilizare a armelor neletaleRecent, prin legea 152/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004, s-au introdus noi conditii si prevederi in regimul armelor si munitiilor din Romania.
    » Asocierile prejudiciului esteticPrejudiciul corporal este rezultatul unor atingeri (damnum emergens) aduse sanatatii fizice sau psihice urmare carora victima trebuie sa suporte diferite tratamentele medicale, chirurgicale la care se asociaza absenta castigului corespunzand diminuarii sau lipsei totale a capacitatii de a munci ( lucrum cessans ).
    » Prejudiciul esteticPrin prejudiciu estetic se intelege astfel o modificare a aspectului fizic al persoanei, in integralitatea sa corporala, care atrage dupa sine numeroase suferinte si care va avea consecinte in plan social si/sau economic.
    » Evaluarea obiectiva a prejudiciului estetic (slutirea)Slutirea este o forma calificata a infractiunii de vatamare corporala grava, aceasta notiune, despre care se face vorbire in textul art. 182 din Codul penal , nu cunoaste totusi o definitie legala, motiv pentru care inclusiv in doctrina medico-legala intalnim numeroase discutii, generate de o cazuistica bogata si complexa.
    » Infractiunea de gestiune frauduloasaPotrivit art 214 alin 1 din Codul penal, pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinta, cu ocazia administrarii sau conservarii bunurilor acesteia, de catre cel care are ori trebuie sa aiba grija administrarii sau conservarii acelor bunuri, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
    » Aplicarea legii in timp dupa modificarea art. 258 din Codul penalArt. 258 din Codul penal, cu denumirea marginala «Fapte savarsite de alti functionari» statueaza ca incriminarile prevazute in art. 246-250 referitoare la functionarii publici se aplica si celorlalti functionari, in acest caz maximul pedepsei reducandu-se cu o treime.
    » Despre raspunderea magistratilorIn ultima vreme tot mai mult se discuta despre raspunderea magistratilor pentru solutii gresite (de ex, Sfin). Ca sa nu se aplice dictonul `multi vorbesc, putin cunosc`, am zis ca nu ar fi rau sa prezint sistemul de raspundere al magistratilor:
    » Neglijenta in ServiciuIndeplinirea corecta a indatoririlor de serviciu conditionand buna desfasurare a activitatii de serviciu, faptele de incalcare a acestor indatoriri prezinta pericol social si atunci cand sunt savarsite din culpa.
    » Raspunderea penala a medicului Aceasta forma de raspundere juridica intervine in situatia in care medicul comite o fapta ilicita, declarata prin lege ca infractiune.
    » Formele de vinovatie in dreptul penalPotrivit art. 19, Cod penal, vinovatia prezinta doua forme Intentia si Culpa. In plus doctriva si jurisprudenta recunoaste si Praeterintentia ca forma a vinavatiei.
    » Aparatorul in procesul penalNu este parte in proces. El are o pozitie procesuala distincta. Sub aspectul pozitiei procesuale, aparatorul se apropie de aceea a partii pe care o asista, fara insa a se identifica cu aceasta.
    » Gestiunea FrauduloasaPotrivit art 214 al. 1 Cod penal gestiunea frauduloasa consta in pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinta, cu ocazia administrarii sau conservarii bunurilor acesteia, de catre cel care are ori trebuie sa aiba grija administrarii sau conservarii acestor bunuri.
    » Abandonul de familieAbandonul de familie este fapta persoanei care, avand obligatia legala de intretinere fata de o alta persoana o paraseste, o alunga sau o lasa fara ajutor
    » Conditii preexistente ale infractiunii de SantajConstrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi un folos injust, pentru sine sau pentru altul
    » Instigarea – forma a participatiei penaleCa forma a participatiei penale instigarea consta in fapta unei persoane care, cu intentie, determina, prin orice mijloace o alta persoana sa savarseasca o fata prevazuta de legea penala (art. 25 Cod penal).
    » Continutul constitutiv al infractiunii de DelapidareLatura obiectiva , ca element al continutului constitutiv , este defalcata in element material, urmarea imediata si legatura de cauzalitate intre cele doua , elemente fara de care , infractiunea de delapidare nu ar exista.
    » Infractiunea de abuz de incredereInfractiunea de abuz de incredere este prevazuta si pedepsita de art. 256. Cod Penal si este definita ca fiind , insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui , se pedepseste inchisoare de la 3ani sau cu zile – amenda .

Lasă un comentariu