Va ajutam

     Declararea si inregistrarea nasteriiInregistrarea nasterii Se face la Oficiul Starii Civile, la Biroul de Inregistrarea Nasterilor din sectorul/localitatea in care se afla maternitatea unde s-a nascut copilul
    » Inregistrarea decesuluiActul de deces se intocmeste la primaria sectorului Bucuresti, municipiului, orasului sau comunei in a caror raza administrativ-teritoriala s-a produs decesul

 

    »  Luptă pentru drepturile copiilor adoptaţiO decizie recentă a Curţii Constituţionale, privind procedurile de adopţie, este pe cale să schimbe legislaţia din domeniu şi să creeze noi controverse. În urma hotărârii Curţii, Oficiul Român pentru Adopţii (ORA) a înaintat guvernului un proiect de ordonanţă care permite, în timpul procedurilor de adopţie, citarea în instanţă a părinţilor naturali, simultan cu cea a părinţilor adoptivi.
    » Adoptia interna in viziunea legii 273/2004Adoptia este o masura speciala de protectie a drepturilor copilului prin care se stabileste filiatia dintre cel care adopta si copil, precum si rudenia dintre copil si rudele parintelui adoptiv.
    » Buy-back si Lease-backOperatiunea de buy-back, in sensul cel mai larg, reprezinta operatiunea prin care un vanzator isi rascumpara bunul/bunurile vandute intr-un anumit termen si in anumite conditii de la cumparator.
    » Model Contract de leasing financiar mobiliarModel Contract de leasing financiar mobiliar. Acest model are caracter consultativ. Societatile de leasing au propriile contracte, in realitate acestea fiind contracte de aderare la conditiile impuse de acestea, utilizatorul exprimandu-si vointa prin accept sau refuz
    » Contractul de leasingContractele de leasing sunt reglementate de O.G. 51/1997 , cu modificarile si completarile ulterioare.
    » Aspecte juridice ale leasing-ului financiarOperatiunile de leasing financiar sunt reglementate in legislatia romaneasca prin Ordonanta Guvernului nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing
    » Avantaje si riscuri in contractul de leasingAparitia unor noi riscuri in sfera productiei si in cea a comercializarii au generat in ultimele decenii abordari noi ale pietelor interne si internationale, acestea reflectand imperativele adaptarii la un mediu economic complex si dinamic.
    » Principalele forme ale leasinguluiFormele leasing-ului sunt diferite, fiind determinate si folosite în functie de posibilitatile de finantare ale furnizorului, de limitele pietei, gradul de organizare si desfacere a produselor la export.
    » Natura juridica a leasinguluiLeasing-ul este o forma de finantare cu termen, o operatiune de credit-bail, care se caracterizeaza prin faptul ca obiectul contractului se refera la un echipament care urmeaza sa fie folosit numai în scopuri profesionale
    » Leasingul in legislatia romanaIn legislatia romana operatiunile de leasing sunt definite ca fiind acele operatiuni prin care “o parte, denumita locator/finantator, transmite pentru o perioada determinata dreptul de folosinta asupra unui bun al carui proprietar este celeilalte parti,
    » Phishing-ulUn nou tip de atac asupra calculatoarelor personale si mai ales asupra corporatiilor este modalitatea de „pescuire” a informatiilor din computer si a informatiilor despre utilizator.
    » Mass E-Mail-eri (spameri)Mass E-Mail-eri sau spameri sunt acei hackeri care transmit cantitati enorme de e-mail (sau alt fel de informatii), continand oferte nesolicitate, sau informatii aleatoare, transmise in scopul de a bloca anumite servere.
    » Ce sunt hackerii ?Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati infractori, in majoritatea statelor lumii.
    » Reproducerea neautorizata a unei topografii protejateConsta in reproducerea fara drept a topografiei protejate de lege a unui produs semiconductor sau exploatarea comerciala sau importul in acest scop, fara drept a unei topografii sau a unui produs semiconductor fabricat cu ajutorul acestei topografii.
    » Interceptarea neautorizata de informatiiFapta care consta in interceptarea fara drept si cu mijloace tehnice de comunicatii cu destinatie , cu provenienta si in interiorul unui system sau al unei retele informatice .
    » Infractiuni prevazute de legea 85/2006 privind insolventaInsolventa este reglementata prin Legea nr. 85 din 5 aprilie 2006, publicata in M.Of. nr. 359 din 21 aprilie 2006 si are drept scop instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului aflat in insolventa.
    » Procedura insolventei – Adunarea creditorilor. Comitetul creditorilorIn cadrul procedurii insolventei, adunarea creditorilor va fi convocata si prezidata de administratorul judiciar sau, dupa caz, de lichidator, daca legea sau judecatorul-sindic nu dispune altfel, iar secretariatul sedintelor adunarilor creditorilor este in sarcina administratorului judiciar sau, dupa caz, a lichidatorului.
    » Atributiile Judecatorului SindicCadrul legal: a) Legea 85/2006 privind procedura insolventei, b) Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, in mod aleatoriu, in sistem informatizat.
    » Falimentul. Etapele FalimentuluiAplicarea acestei proceduri are loc in momentul in care, in mod cert, redresarea unei societati comerciale nu mai este posibila, singura solutie de achitare a datoriilor sale comerciale fiind lichidarea in intregime a activului.
    » Cum sa tratezi dificultatile financiare In Romania se impune o solutie noua si radicala de tratament al dificultatilor intreprinderii, mai putin ipocrita decat cele experimentate de legiuitorul roman pana in prezent:
    » Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UEUn dentist italian si-a cumparat un Ferrari si 55 de masini de lux cu fondurile UE obtinute pentru o afacere cu panouri solare iar un fost primar din Spania si-a deschis un bordel, in loc sa infiinteze o scoala de calarie cu banii europeni.
    » Autorizatia de mediuCu cativa ani inainte putini juristi s-ar fi gandit la o legislatie privind protectia mediului. Astazi putem vorbi insa chiar de o posibila codificare a acesteia dat fiind numarul in continua crestere a actelor normative in acest domeniu.
    » Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) este un instrument de finantare creat de Uniunea Europeana pentru a sprijini tarile membre în implementarea Politicii Agricole Comune1. Nu doar România va beneficia de acest Fond, ci si celelalte state membre.
    » Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare RuralaFondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala poate fi accesat dupa integrarea Romaniei in Uniunea European, FEADR fiind un fond european postaderare, spre deosebire de Programul SAPARD care este un fond european de preaderare.

     

    sursa

     

http://www.euroavocatura.ro/articole/cat/75/Fonduri_Europene

Lasă un comentariu