Microintreprindere – fiscal 2014

Microintreprindere – fiscal 2014

Microintreprinderile sunt societati obisnuite, dar care beneficiaza de facilitatea fiscala a unui impozit pe cifra de afaceri de 3%, fata de impozitulul pe profit de 16% aplicabil in general unei societati.

Cu alte cuvinte, microintreprinderea nu reprezinta o forma distincta de societate, ci este doar un concept fiscal care poate imbraca orice forma de societate daca sunt indeplinite anumite conditii legale.

Incepand cu 1 februarie 2013, regimul fiscal de microintreprindere a suferit cateva schimbari majore, printre cele mai importante fiind aceea ca acest regim fiscal nu mai este un regim optional, ci a devenit obligatoriu.

Care sunt conditiile legale pentru a fi microintreprindere?

Pentru a fi microintreprindere, o persoana juridica (societate) romana trebuie sa indeplineasca in prezent, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:

(a)    sa realizeze venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului

 

 

 

Lasă un comentariu