Lăcătuş, antrenorul anului 2008!

Finalul Ligii I la fotbal permite, dincolo de clasamentul sec dominat de Dinamo, şi altfel de consideraţii. La fel ca şi la finalul anului trecut, EVZ vă prezintă situaţia unui segment la care, prin tradiţie, fotbalul românesc suferă: cel al antrenorilor

 

 

2008 este un an în care 39 de tehnicieni s-au perindat pe la cele 22 de echipe care au jucat în Liga I la fotbal (returul sezonului 2007-2008 şi turul sezonului 2008-2009). Statistica, pusă faţă în faţă cu realitatea „fizică“, relevă o dată în plus caracteristicile neobişnuite ale unui fotbal în care cifrele indică un învingător pe care oamenii nu-l iau în considerare.

Marius Lăcătuş a luat 55 de puncte dintr-un total de 75 puse în joc, dar asta nu l-a salvat de la mazilirea de pe banca echipei Steaua. Mai mult decât atât, rezultatele lui Lăcă nu conving deocamdată niciun alt patron să-i dea echipa pe mână. Podiumul este completat, la fel de surprinzător, de doi interimari: Cornel Ţălnar (Dinamo) şi Maurizio Trombetta (CFR Cluj)!

Lăcătuş – „an bun, gust amar“

„A fost un an bun pentru mine. Am însă un gust amar, pentru că în primăvară nu am reuşit să profităm de punctele recuperate faţă de CFR Cluj şi nu am cucerit titlul“, mărturiseşte amărât Lăcătuş.
 
În ciuda rezultatelor foarte bune de astă-primăvară şi a calificării în grupele Ligii Campionilor, reputaţia lui Lăcătuş în Liga I întârzie să se îmbunătăţească. Sistemul „valizelor“ cu care Gigi Becali a „asezonat“ partidele din returul ediţiei trecute are o contribuţie semnificativă la această anomalie, victimă fiind antrenorul Lăcătuş.
 
Contractul lui Peseiro, exemplu pentru români

Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori, consideră că una dintre problemele cu care se confruntă antrenorii este instabilitatea. „Contractele sunt făcute formal şi sunt insuficient gândite. Tehnicianul nu poate pune prea multe condiţii, pentru că patronul alege pe altcineva. Peseiro ne-a dat o lecţie despre cum trebuie întocmit un contract! A profitat de faptul că era dorit şi a avut nişte avocaţi foarte buni“, a spus Rădulescu.

 

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/830788/Lacatus-antrenorul-anului-2008-/

 

 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

Lasă un comentariu