Culmea uninominalului: un deputat cu 34 de prieteni

Doar 34 de voturi i-au fost suficiente unui candidat la alegerile parlamentare de duminică să ajungă deputat. Este vorba despre UDMR-istul Koto Jozsef, care a obţinut un mandat în legislativ din partea românilor din diaspora

 

 

Rezultatul l-a luat prin surprindere chiar şi pe Koto, care s-a văzut ales deputat cu mai puţine voturi decât ar însuma o scară de bloc. Cu toate acestea, el se vede îndreptăţit să-şi primească mandatul chiar dacă în campanie nu a călcat măcar în colegiul său, preferând să-şi facă publicitate electorală prin internet, ziare şi televiziuni de limbă maghiară.

„N-am avut chiar buget să mă deplasez acolo. Datorită experienţei şi competenţei pe care am dobândit-o în decursul celor aproape 40 de ani de activitate, consider că nu e o tragedie pentru circumscripţia respectivă că m-au nimerit pe mine“, a comentat proaspătul deputat. Mai mult, Koto susţine că numele său pe lista UDMR a fost doar o formalitate pentru a completa numărul de candidaţi, motiv pentru care nici nu s-a aşteptat să devină parlamentar. Dacă până acum nu a reuşit să prindă lista UDMR pentru alegerile parlamentare, el crede că introducerea sistemului de vot uninominal poate reprezenta o şansă pentru politicienii „de calitate“.

 

http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/830978/Culmea-uninominalului-un-deputat-cu-34-de-prieteni

 

 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

Lasă un comentariu