Recalculea alcoolemiei ii scapa pe soferii beti de dosarele penale

Cum poti scapa de un dosar penal si de acuzatia ca ai sofat având o concentratie alcoolica în sânge mai mare de doi la mie? Simplu, cu o declaratie atent redactata în urma careia sa poti cere efectuarea unei expertize de recalculare a alcoolemiei

 

Politistii se plâng ca numerosi soferi prinsi bauti la volan scapa de dosare penale din cauza recalcularii alcoolemiei la Institutul de Medicina Legala.

De cele mai multe ori, formulele aplicate de Institutul de Medicina Legala te „scot“ cu sub 0,8 grame la mie alcool în sânge, astfel încât fapta nu mai e de natura penala, ci doar contraventie. În prezent, Comisia Centrala de Expertize care functioneaza la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici“ intentioneaza schimbarea formulei dupa care se recalculeaza alcoolemiile.

„A crescut numarul soferilor bauti“

Politistii de la Serviciului Politiei Rutiere Cluj se plâng de faptul ca tot mai multi soferi bauti la volan scapa fara dosare penale, fiind pedepsiti doar cu amenda. În acest an, ei au depistat 187 de soferi beti, dintre care 55 au cerut efectuarea de expertize prin care sa se recalculeze procentul de alcool în sânge.

Sursa: EvZ

 

 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

Lasă un comentariu