Modificari legea pensiei – Modificari

Modificari legea pensiei – Modificari

 

Modificari legea pensiei - Modificari

Legea pensiilor, modificata din nou. Cei care au lucrat in grupa I vor beneficia de reduceri importante la varsta de pensionare.

Varsta standard de pensionare se va reduce pentru persoanele care au lucrat in grupa I de munca, dupa cum se arata intr-un act normativ intrat in vigoare la inceputul acestui an. Mai exact, cei care au lucrat in grupa I de munca inainte de 1 aprilie 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la varsta de pensionare pentru fiecare sapte ani munciti in conditii speciale.

Legea pensiilor a fost modificata la sfarsitul anului trecut prin Legea 380/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 842, din 30 decembrie 2013. Noile reglementari, in vigoare din 2 ianuarie 2014, stabilesc ca persoanele care au lucrat in grupa I de munca inainte de 1 aprilie 2001 vor fi incadrate in conditii speciale.

Acest lucru inseamna ca vor beneficia de o reducere de trei ani la varsta de pensionare pentru fiecare sapte ani munciti in aceasta grupa, dupa cum a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu, citata de presa centrala.

Concret, potrivit legii deja in vigoare, pentru un stagiu de cotizare realizat in grupa I de munca de 6 ani, varsta standard de pensionare se reduce cu 3 ani. De asemenea, pentru 18 ani de munca, scaderea va fi de 8 ani, in timp ce pentru 26 de ani si peste 26 de ani de munca, varsta standard de pensionare scade cu 13 ani.

Mai jos puteti urmari un tabel care arata cum se reduce varsta de pensionare in functie de stagiul de cotizare:


Un comentariu la „Modificari legea pensiei – Modificari”

  1. domnule avocat,sunt pensionata de un an cu o pensie actuala 1320 lei in urmatoarea situatie de cotizare:10 ani si 11 luni in gr. 1 lg .3/1977 5 ani 1 luna si 24 zile inlg.3/1977 10 ani 5 luni si 27 zile in conditii specialelg 226/2006 1 an si 3 luni si 9 zile conditii normale nemultumita fiind as vrea sa stiu cat ar trebui sa am pensia calculata corect ,multumescfoarte mult si as dori sa ma reprezentati in proces cu stima vio

Lasă un comentariu