Documente necesare pentru emigrare – Emigrare

Documente necesare pentru emigrare – Emigrare

Documente necesare pentru emigrare - Emigrare

Emigrarea‒ este plecarea cetățenilor statului din această țară pentru totdeauna (schimbarea locului de reşedinţă) sau temporar într-o altă țară cu sau fără schimbarea ulterioară a cetățeniei.

 Imigrarea‒ este intrarea cetățenilor străini sau a persoanelor fără cetățenie (apatrizi), într-un anumit stat, în scopul de a se stabili definitiv sau temporar pe teritoriul acestuia.

Adică emigrarea‒ este ieșirea de pe teritoriul țării, iar imigrare ‒ intrarea în țară, care e legată de o serie de formalități juridice: primirea vizelor, rambursarea datoriilor, obținerea permisului de ședere, declararea veniturilor și justificarea nivelul de solvabilitate etc.

 În fiecare an, un număr mare de moldoveni pleacă în străinătate pentru ședere temporară și permanentă. Pe emigranții din Republica Moldova și alte țări ale CSI sînt gatasă-i primească multe ţări ale lumii, precum: SUA, Canada, Noua Zeelandă, Germania, Franța și altele. În majoritatea ţărilor există restricții de imigrare special stabilite, dar și cote.


Lasă un comentariu