Absolventii de la ID nu vor beneficia de diplome – Diplome Spiru

Absolventii de la ID nu vor beneficia de diplome – Diplome Spiru

 

Absolventii de la ID nu vor beneficia de diplome - Diplome Spiru

Ministerul Educatiei a procedat corect atunci cand a scos din cadrul legal acele programe de studiu care au fost deschise de Universitatea Spiru Haret (USH) fara obtinerea autorizarii sau acreditarii.

Aceasta este decizia definitiva si irevocabila pronuntata, joi, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mai exact, ministerului i s-a dat dreptate in privinta modului in care a actionat atunci cand prin hotararile de guvern numarul 676 din anul 2007, respectiv numarul 635 din anul 2008, nu a introdus in cadrul legal programele de studiu ce nu fusesera evaluate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) – organismul insarcinat cu acreditarea programelor, precum si faptului ca nu a recunoscut reducerea perioadei de studiu pentru facultatile de drept ale USH de la patru ani la trei ani.

Ce efecte va avea pronuntarea sentintei, a explicat directorul Directiei Juridic si Control din cadrul Ministerului Educatiei, Gabriel Ispas:

„Tot ceea ce a scolarizat universitatea prin invatamant la distanta pentru ciclurile 2007-2010 şi 2008-2011 la programele ce nu au autorizare sau acreditare este ilegal iar absolventii nu vor beneficia de diplome.


Lasă un comentariu