Credit pentru executări silite – Banci

Credit pentru executări silite – Banci

 

Credit pentru executări silite - Banci

După o perioadă în care băncile erau extrem de reticente să acorde credit celor care doreau să cumpere o garanţie pe care o executau silit, optica s-a schimbat, iar creditorii au scos pe piaţă împrumuturi care au chiar această destinaţie.

Astăzi, Bank Leumi a lansat un credit de investiţii dedicat firmelor interesate de achiziţia de bunurilor executate silit de către bancă.

Avansul creditului este de 10%, echivalentul garanţiei pe care o depun cei care doresc să participe la licitaţia organizată de bancă.

Creditul are o dobândă efectivă (DAE) începând cu 6,5% la lei şi 4,5% la euro. Termenul de rambursare este de cinci ani pentru echipamente sau autovehicule şi de 10 ani pentru imobile.

Potrivit băncii, nu sunt necesare alte garanţii imobiliare în afară de ipotecă asupra bunului achiziţionat.

Potrivit legislaţiei în vigoare, cei care doresc să cumpere un bun executat silit de către o bancă, trebuie să depună o garanţie de 10% din valoarea imobilului scos la vânzare.

Cel care câştigă licitaţia trebuie să prezinte restul de 90% în termen de 30 de zile, dacă între acesta şi bancă nu există o înţelegere de prelungire a termenului. În aceste condiţii, mulţi potenţiali clienţi ezită să participe la licitaţii, de teamă că nu vor putea prezenta în timp util restul de bani.

Dacă bunul executat silit nu se vinde la prima licitaţie, atunci vânzătorul este obligat să scadă preţul de pornire cu 25%, începând cu a doua încercare de vânzare.


Lasă un comentariu