Abuzuri in banci – Clauze abuzive banci

Abuzuri in banci – Clauze abuzive banci

https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/1132L7xPAMg

Abuzuri in banci - Clauze abuzive banciMembrii Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor au adus mai multe amendamente OUG 50/2010, privind creditele populatiei. Printre acestea se numara si scoaterea marjelor de 1% pe care clientii visau sa le obtina in negocierile cu bancile.

Creditorii vor putea aplica in continuare marjele de dobanda pe care le-au propus clientiilor, in luna septembrie, prin actele aditionale la creditele vechi, conform OUG 50/2010, scrie Evenimentul Zilei.

S-a incercat sa se gaseasca o cale de mijloc in asa fel incat sa repornim motorul economiei si nici sa nu omoram bancile. Prin aceasta s-a dorit sa se creeze conditii cat mai transparente pentru toti.

Unul din amendamentele aprobate de Comisia de specialitate prevede ca „pentru contractele aflate in curs de derulare care prevad rata dobanzii raportata la o rata de referinta interna a creditorului, conversia ratei dobanzii (…) se va realiza asigurandu-se acelasi nivel al valorii nominale a dobanzii.

Marjele vor fi, astfel, identice cu cele propuse de banci clientilor in actele aditionale pentru implementarea actualei forme a OUG 50.


Lasă un comentariu