Anulare sau predare pasaport

Anulare sau predare pasaport

https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/LWHrm9G9Tci

Anulare sau predare pasaport

Documente necesare pentru obtinerea unui pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate:

– permisul de sedere original;
– certificatul de nastere romanesc in original;
– certificatul de casatorie romanesc in original (pt. cei casatoriti si pt cei vaduvi),
– sentinta de divort ramasa definitiva in original (pt. cei divortati);
– certificatul deces romanesc al sotului/sotiei, in original (pt. cei vaduvi);
– pasaportul vechi in original si 2 fotocopii (primele 4 pagini);
– buletinele sau cartile de identitate romanesti in original;
– 4 fotografii color, recente, tip pasaport (3,5 x 4,5). Fotografiile trebuie sa reprezinte fizionomia actuala a titularului si sa fie realizate din fata, pe un fond clar, neutru si de o singura culoare, astfel incat sa permita identificarea conturului capului. Titularul nu trebuie sa aiba ochii inchisi, iar expresia fetei acestuia trebuie sa reprezinte o stare comuna;
– formularul “model 5″ completat in 3 exemplare.

NOTE:

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care solicita eliberarea unui nou pasaport si in al caror statut civil a intervenit una din modificarile referitoare la divort, adoptie, schimbare de nume si/sau prenume (in cazul cand schimbarea s-a facut in baza unei hotarari judecatoresti pronuntate in unul din statele membre ale Uniunii Europene sau in unele din statele cu care Romania a incheiat tratate de asistenta juridica in materie civila sau de dreptul familiei), vor depune, la ambasada, separat, pe langa cererea si documentele necesare eliberarii pasaportului CRDS, si o cerere insotita de documentele justificative, in vederea inscrierii in registrele de stare civila romane a schimbarilor intervenite in statutul lor civil.

Recunoasterea in Romania a hotararilor straine pronuntate in alte state decat cele ale Uniunii Europene si in cele cu care Romania are tratate de asistenta juridica se va face de catre Tribunalul ultimului loc de domiciliu avut in tara, in acest sens solicitantul adresandu-se personal sau prin imputernicit, cu procura autentificata la notar sau la ambasada.

In vederea inscrierii mentiunilor, impreuna cu cererea, se vor inainta urmatoarele documente:

– Hotararea (de divort, adoptie sau schimbare de nume/prenume), in copie, legalizata la misiunea diplomatica sau oficiul consular de cariera al Romaniei.

– Traducerea legalizata a acesteia, care va fi facuta la un traducator autorizat si care sa aiba aplicata Apostila conform Conventiei privind suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 05.10.1961.

– Certificat de nastere, in copie.

– Certificat de casatorie, in copie.

– Copie dupa pasaportul strain si dupa cel romanesc, atunci cand acesta exista.


Lasă un comentariu