Amenintari cu moartea prin telefon

Amenintari cu moartea prin telefon

https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/RwYB3HoYu4y

Businessman in front of bookcase„Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.

Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela.”
2. Condiţii preexistente:

2A. Obiectul infracţiunii:
– obiectul juridic generic – este identic ca la celelalte infracţiuni contra persoanei;
– obiectul juridic special – este format din totalitatea relaţiilor sociale care ocrotesc libertatea psihica oricarei persoane. Faptele de ameninţare creaza o stare de temere, de nelinişte a persoanei ameninţate.
– obiectul material – nu exista.
2B. Subiecţii infracţiunii:

– subiectul activ – orice persoana. Participaţia este posibila în toate formele sale.
– subiectul pasiv – este persoana ameninţata. În doctrina juridica s-a apreciat ca noul-nascut, bolnavul în stare de coma, ori alienatul mintal sau cel aflat în stare de beţie completa nu pot fi sub. pasivi ai infracţiunii de ameninţare deoarece nu au capacitatea de a conştientiza acest lucru.


Lasă un comentariu