Avocat Drept Penal(Penalist): Ce solutii gaseste DNA/DIICOT cand Parlamentul nu incuviinteaza arestarea preventiva

Dacă nu pot fi privaţi de libertate, parlamentarii sunt în schimb arşi la buzunare. Soluţia: controlul judiciar pe cauţiune.

Procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie au dispus punerea sub control judiciar pe cauţiune împotriva senatorului Marius Isăilă, suma fiind stabilită la 500.000 de lei. În plus, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe pe mai multe imobile ale acestuia (două apartamente în Bucureşti, unul în Bacău şi un teren de peste 1.000 de metri pătraţi în Corbeanca), dar şi pe conturile acestuia, până la concurenţa sumei de 220.000 de euro. „Inculpatul Marius Ovidiu Isăilă va depune o cauţiune în valoare de  500.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita aceleiaşi sumei de 500.000 lei, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie“, se arată într-un comunicat al DNA. Decizia procurorilor vine după ce Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Marius Isăilă, acuzat de trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Nou motiv pentru a cere arestarea?

Este pentru prima oară de la intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Penală când parchetul dispune controlul judiciar pe cauţiune împotriva unui inculpat. Şi vechiul Cod de Procedură Penală conţinea instituţia cauţiunii, însă doar inculpatul arestat putea cere liberarea sub control judiciar pe cauţiune. „Noul Cod de Procedură Penală este unul foarte prost. În vechiul Cod era nevoie de consimţământului inculpatului, dar acum procurorul poate dispune

VEZI MEDIA FAX

Lasă un comentariu