Hârtia este la loc de cinste în primăriile din București, nu omul.

33 de tineri au murit și alți 137 se zbat între viață și moarte. Au trecut 4 zile și nimeni nu simte, nu crede, nu spune că este vinovat. Toți cei responsabili s-au acoperit cu hârtii. Primari, șefi de instituții au declarat că au hârtii doveditoare ca nu sunt responsabili. Nu sunt vinovați. Undeva există o hârtie salvatoare pentru fiecare dintre ei.

Trăim într-un oraș capitală a țării, capitală europeană, cu legi și norme clar stabilite. Pe hârtie doar. Căci în realitate, legalitatea și respectarea regulilor s-a transformat de ani de zile în sursa de venit ilegal al unei armate de funcționari incompetenți,  corupți sau pur şi simplu ireponsabili. Aşa au ajuns tinerii din București victime ale normalității de pe hârtie; căci în realitatea de zi cu zi  nimic nu se respectă și orice se poate cumpăra.

Tragedia de la clubul Colectiv cade pe umerii unui singur vinovat: administrația incompetentă din București. Patronii clubului au în mod cert vinovăția lor, care va fi stabilită în Justiție. Dar acești oameni nu și-au făcut un club în mijlocul deşertului, ci în mijlocul unui oraş. În fața lăcomiei, vânării profitului rapid și ocolirii legilor trebuie să stea administrația orașului. Pentru că asta ar trebui să fie menirea unei administrații funcţionale: să îi determine pe fiecare să respecte regulile, tocmai pentru a-i putea proteja pe toți. Menirea și rostul administrației este să vegheze ca regulile să fie respectate, ca normele pentru fiecare activitate din oraș să fie aplicate, să sancționeze nereguli tocmai pentru a preveni.

De toate aceste responsabilități Primăria Sectorului 4 din București s-a ascuns în spatele unei hârtii cu o declarație pe propria răspundere. Primarul Piedone doarme liniștit de patru nopți, cu capul pe o hârtie salvatoare. Nu își recunoaște vina, nu crede că are responsabilități, nici nu-și imaginează că era dator cu demisia încă de vineri noaptea.

Un primar de sector cu ambiții de edil al Bucureștiului a făcut din îngrijrea unei comunități  un depozit de hârtii oficiale, ștampile și semnături în spatele cărora se ascunde de realitatea care iată, ucide din culpă. O realitate în care oamenii  și-au pierd viața din cauza unei mentalități putregăite bazate pe nepăsare, corupție și mica înțelegere.

Ce pare că nu înțelege primarul Piedone și nu reușește să înțeleagă niciunul dintre edilii care ocupă funcții de ani de zile, mandat după mandat  este că după tragedia de la clubul Colectiv nimeni nu se mai poate ascunde în spatele vreunei hârtii.

Oamenii au înțeles ce și din vina cui s-a întâmplat. Revoltă nu se va stinge până când România nu va funcționa normal.  Cu legi și reguli respectate, cu primari și funcționari care răspund atunci când greșesc. O nouă mentalitate, de funcţionare normală a unui oraş şi a noastră ca societate precizeaza PARTIDUL NOUA REVOLUTIE

sursa mediafax

Lasă un comentariu