Sa o luam de la capat…. Cu procesele cu sanse reale de reusita

Ce fac dupa decizia de admitere a 2 exceptii pe darea in plata de catre CCR?

Opinie avocat COLTUC MARIUS VICENTIU

 

Ziua de marti ,25.10.2016 a fost una fatidica pentru consumatori: Guvernul sesiseaza CCR cu legea conversiei si CCR admite 2 exceptii pe legea darii in plata.

Primele date oficiale: Curtea Constitutionala a admis marti doua exceptii de neconstitutionalitate in ceea ce priveste Legea darii in plata, respingand in acelasi timp alte doua exceptii, din cele 33 de sesizari referitoare la neconstitutionalitatea legii discutate de jucatatorii curtii, a anuntat Valer Dorneanu.

Potrivit acestuia, Curtea s-a pronuntat pentru 25 de dosare si a amanat o decizie pentru alte 8 in data de 27 octombrie.

„Solutia este diversificata, impartita”, a spus Dorneanu, la finalul sedintei de marti.

Intr-una dintre solutii, judecatorii CCR au admis exceptia de neconstitutionalitate legata de sintagma „devalorizarea bunurilor imobile”.

 

 

In primul rand trebuie precizat ca orice exceptie admisa de catre CCR produce efecte pentru viitor.Astfel,cererile deja depuse nu ar trebui sa fie influentate de decizia CCR

Am spus “ AR TREBUI”,dar in practica instantelor cu siguranta vor fi admise multe contestatii ale bancilor.

 

Insa,consumatorii nu trebuie sa fie pesimisti.Niciodata ca avocat nu m-am asteptam ca factorul politic sa rezolve problemele.Problemele consumatorilor se rezolva numai de judecatori.

Fiecare trebuie sa isi apare drepturile in instanta,cu situatia specifica a fiecarui contract.

 

Avocat COLTUC MARIUS VICENTIU

www.coltuc.ro

www.facebook.com/avocatcoltuc

 

2 comentarii la „Sa o luam de la capat…. Cu procesele cu sanse reale de reusita”

  1. Buna ziua, referitor la procesul suspendat cu Banca Romaneasca pe DIP dupa decizia CCR, va rog frumos mai multe detalii, Care este decizia in cazul dosarului nostru (11127/281/2016) , am castigat sau am pierdut, ce facem mai departe? Scuze pt insistenta dar suntem ca un butoi cu pulbere 🙁

Lasă un comentariu