Ţigările electronice pot fi folosite în spaţiile publice închise

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ţigările electronice pot fi folosite în spaţiile publice închise

Folosesti tigari electronice ? Ţigările electronice pot fi folosite în spaţiile publice închise, afla cum de la #livecoltuc, mai multe informatii de natura juridica .

Comisia de sănătate a Senatului a acordat raport de respingere propunerii legislative pentru modificarea Legii 349/2002 .Pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Prin care folosirea ţigaretelor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi în consecinţă este interzisă în spaţiile publice închise.

Potrivit proiectului de lege, prin fumat “se înţelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conţinut în ţigarete. Tigări de foi, cigarillos şi pipe, precum şi inhalarea voluntară a aerosolilor rezultaţi în urma vaporizării substanţelor .Cu dispozitive electronice de tip ‘ţigaretă electronică’ sau dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combustia amestecului”.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.  Si raportul comisiei vor fi supuse dezbaterii şi votului în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Țigara electronică (sau e-țigară) este un dispozitiv alimentat cu baterii cu ajutorul căruia se pot inhala doze de nicotină sau non-nicotină sub forma de vapori. Este o alternativă la produsele de fumat ce conțin tutun, cum ar fi țigările, trabucurile sau pipele. Țigara electronică este concepută sa ofere un gust și senzație fizică similară cu a țigări din tutun, în timp ce nici un fum sau ardere nu sunt implicate în funcționarea acesteia.

O țigară electronică are forma unui tub alungit, deși multe sunt concepute să semene cu aspectul exterior al produselor reale de fumat, cum ar fi țigări, trabucuri și pipe. Cele mai multe țigări electronice sunt dispozitive de unică folosință, cu piese de schimb și reîncărcabile. Un număr de țigări electronice de unică folosință, de asemenea, au fost realizate.

Conceptul unei țigări electronice a fost patentat în 1963 de Herbert A. Gilbert.[1] Ideea lui însă nu a mers niciodată în producție.

[/column]

Lasă un comentariu