Cercetătorii demontează 5 mituri legate de alimentaţie

1.Mahmureala poate fi tratată şi vindecată

Nu există nici o dovadă ştiinţifică potrivit căreia mahmureala poate fi vindecată. Diferitele modalităţi de prevenire sau remediile care se aplică

 

 

 

pentru tratarea mahmurelii nu pot face decât să reducă simptomele. Leac pentru mahmureală nu există. Singurul lucru care ar avea eficienţă maximă e să nu bem alcool sau să bem cu măsură.

2.Planta supranumită “Crăciuniţă” e otrăvitoare

Un studiu realizat pe şobolani, care au fost hrăniţi cu cantităţi foarte mari de suc de Poinsettia, arată că planta nu e toxică. Echipa de cercetători de la Şcoala de Medicină din Indiana a zdrobit şi acest mit. Specialiştii au analizat 849 de incidente în care această plantă a fost implicată. Nici unul dintre pacienţi nu a murit în urma expunerii la floare sau a înghiţirii plantei şi mulţi nici măcar nu au avut nevoie de tratament medical.

3.Mâncatul seara îngraşă

Oamenii care mănâncă mai mult noaptea sunt mai graşi deoarece ei mănâncă mult şi în timpul zilei. Cercetătorii au descoperit că persoanele obeze nu mănâncă doar noaptea, ci mănâncă tot timpul. Alte studii arată că nu există nici o legătură între mâncatul noaptea şi îngrăşare. “Oamenii iau în greutate deoarece au un aport mai mare de calorii pe care nu le pot arde”, este explicaţia oamenilor de ştiinţă.

4. Căldura corpului se pierde prin cap

În acest fel nu se pierde mai mult de 10% din căldura corpului. Părinţii care-şi conving copiii să poarte căciuli pe cap, ameninţându-i că îşi vor “pierde cea mai mare parte a căldurii prin cap”, greşesc. Cercetătorii americani arată că nu există nici o dovadă a faptului că astfel se pierde căldura.

5. Copiii care mănâncă zahăr devin hiperactivi

Concluziile a 12 studii arată că nu există nici o legătură între aportul de zahăr şi gradul de hiperactivitate la copii.Credinţa că, după ce mănâncă zahăr, copiii au mai multă energie este doar în mintea părinţilor, spun cercetătorii.

 

click

Lasă un comentariu