Decizia Curtii Constitutionale nr. 1222/2008 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Presedintele Romaniei, pe de o parte, si puterea judecatoreasca, reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte.

Dan Lupascu: „Recenta decizie a Curtii Constitutionale care constata conflictul juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei si puterea judecatoreasca m-a pus pe ganduri foarte serios. E prima data in

 

 

istorie cand Curtea Constitutionala constata un conflict juridic intre puterea judecatoreasca si presedintele Romaniei. Nu stiu cine are dreptate. Promit sa studiez problema. Insa pentru prima data o hotarare judecatoreasca nu va fi executata.”

Reactia lui Traian Basescu: „As vrea sa fac o mentiune pentru ca intr-un fel sau altul a deschis-o domnul Lupascu. Si nu as vrea sa ramana un secret daca tot a fost deschisa. Nu am avut-o in obiectivul de a fi abordata ca subiect. Conflictul intre Presedinte si Inalta Curte. Probabil ca arata ca nici Justitia nu poate face chiar orice. Adica sa oblige pe presedintele Romaniei sa faca general un ofiter. Asa ceva nu se poate.”

 

Un comentariu la „Decizia Curtii Constitutionale nr. 1222/2008 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Presedintele Romaniei, pe de o parte, si puterea judecatoreasca, reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte.”

  1. Traian Basescu este permanent in conflict atata timp cat incerca sa-si impuna propriul punct de vedere sau punctul de vedere a grupului de interese pe care il serveste, asupra justitiei si a independentei institutiilor statului.
    Justitia trebuie sa ramana independenta de comanda politica.
    Presedintele trebuie sa respecte Constitutia si Legile in vigoare.
    CCR trebuie sa ramana independenta prin decizile luate de interesele personale ale lui Traian Basescu !

Lasă un comentariu