Metode de evitare a legii 298

Pe intelesul tuturor, este ca si adresa personala de acasa. „Stim ca IP-ul dumneavoastra este   82.76.**.**,  stim si ca adresa de hosting este 82.76.**.**rdsnet*.ro. Mai mult, stim ca intrati pe internet din Romania. 

 Daca folositi „Invisible Surfing”, identitatea dumneavoastra online devine invizibila, IP-ul dumneavoastra va lua  forma: 75.126.64.188, iar  tara de unde accesati internetul, se va schimba. Veti fi localizat undeva prin Statele Unite ale Americii.” Mesajul de mai sus va apare daca accesati site-ul invisiblesurfing.com. Acest site, ca multe altele, ofera servicii gratuite de ascundere a identitatii online. Ele pot fi folosite pentru ascunderea IP-ului sau pentru accesarea site-urilor ce ofera servicii de email,chat sau forum, in cazul in care accesul direct catre astfel de site-uri a fost blocat la serviciu sau in alte locuri de catre administratorul retelei.

Camerele unde se stocheaza datele costa sute de mii de euro

Prin aplicarea legii 298/2008 , furnizorii de servicii de comunicatii vor fi obligati sa investeasca bani in echipamente si in asa numitele „camere de stocare”.

Procesarea si stocarea datelor se fac în spatii amenajate de catre furnizorul  de servicii de comunicatie. Camerele dedicate  vor trebui sa îndeplineasca cel putin urmatorul set de caracteristici tehnice, care presupune costuri uriase, de ordinul sutelor de mii de euro:
– Sa fie prevazute cu o singura cale de acces securizata corespunzator.
– Sa nu fie traversata de conducte de apa sau gaze.
– Nivelul temperaturii si umiditatii în camera sa fie monitorizat de un hidrometru.
– Sa nu fie amplasate într-o zona a cladirii cu trafic intens.
– Sa nu fie amplasata în apropierea unor spatii de depozitare cu risc de incendiu (arhiva de documente, spatii de reciclare a hârtiei).

 

gardianul

Lasă un comentariu