Trustul Adevărul Holding a trimis sesizări către mai multe autorităţi ale statului prin care cere întreruperea concursului organizat de Gazeta Sporturilor.

Interesant e faptul că “Intact” încearcă să-şi impresioneze cititorii cu mesajul că premiul promis e “asigurat de una dintre cele mai importante instituţii de asigurări din Marea Britanie”. Trustul familiei Voiculescu a

 apelat la firma J.P. Everhart pentru “a-şi asigura” milionul de euro. Practica este una destul de folosită în Marea Britanie, obişnuindu-se să se asigure sumele implicate în concursurile în care posibilitatea de câştig este foarte mică.

Aşa cum este şi cazul competiţiei “Meciul pentru un milion de euro”. Surse din cadrul Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor au explicat că există mai multe modalităţi de asigurare a sumelor implicate în concurs. Una dintre ele este plata către asigurator a unui procent din “potul cel mare”. În caz că premiul va fi câştigat, asiguratorul se angajează să plătească întreaga sumă pusă în joc. O a doua posibilitate e ca, în cazul în care premiul va fi câştigat, asiguratorul acoperă suma de un milion, urmând ca asiguratul să returneze potul în mai multe tranşe.

Adevărul Holding a luat atitudine în urma constatării similitudinilor dintre concursul ClickMania, promovat de ziarul “Click!” începând din data de 14 ianuarie, şi cel anunţat de “Gazeta Sporturilor” pe 30 ianuarie. Ambele publicaţii folosesc sintagma “1 milion de euro”, însă “Click!” este cel care a venit prima oară cu această ofertă.

Motivele prezentate de Adevărul Holding vizează atât publicitatea înşelătoare, cât şi concurenţa neloială. Prima prevedere pe care “Gazeta” o încalcă este efectuarea publicităţii înşelătoare, prin modul neclar de prezentare a premiilor. În oferta de prezentare se lasă impresia că un cititor norocos va primi un milion de euro, deşi în realitate posibilitatea este de 0,8%.

click

Lasă un comentariu