Ministrul Sanatatii si cel al Educatiei vor sa modifice examenul de rezidentiat

42-19048504

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si sefii scolilor de medicina si farmacie din toata tara s-au întâlnit la Bucuresti

pentru a propune solutii la problemele învatamântului medical. Unii se gândesc ca se învata prea mult timp pentru a deveni doctor cu acte în regula, dar majoritatea au strigat în cor pentru modificarea examenului de rezidentiat. “Ca sa devina specialist, un medic face între 9 si 13 ani de scoala, în total. În multe tari din Europa, perioada de scolarizare este mult mai mica. La neurologie, în UE se fac 4 ani, în România 5 ani; cardiologia în UE e de 5 ani, în România 6 ani sau la neurochirurgie, în UE 5 ani, în România 7 ani”, a explicat Aurel Nechita, secretar de stat în Ministerul Sanatatii.

Ministrii Bazac si Andronescu vor ca absolventii universitatilor de medicina sa se poata înscrie la concurs în centrele universitare unde doresc sa se pregateasca, iar examenul sa se organizeze concomitent în marile orase, cu subiecte unice stabilite de catre Comisia Centrala de Coordonare a examenului.

cotidianul

 

Lasă un comentariu