Ce acte sunt necesare pentru ca să mă angajez în Franţa?

2223

Orice persoană având cetăţenia unui stat membru este cetăţean al Uniunii Europene. Acest statut vă conferă un drept fundamental şi individual la liberă

circulaţie şi şedere pe teritoriul statelor membre sub rezerva limitărilor şi condiţiilor prevăzute de legislaţia comunitară. Aceasta prevede că fiecare cetăţean al Uniunii dispune de drept de şedere în statul membru gazdă pentru o perioadă de peste trei luni dacă este lucrător care desfăşoară activităţi salarizate. În afară de această obligaţie, nu există alte condiţii.

Legislaţia comunitară nu vă interzice să aveţi un drept de şedere dacă aveţi mai multe ocupaţii, de exemplu puteţi fi în acelaşi timp lucrător şi student. După o perioadă de şedere continuă şi legală în statul membru gazdă puteţi dobândi dreptul de şedere permanentă. În anumite condiţii, lucrătorii care îşi încetează activitatea ar putea dobândi acest drept chiar înainte de expirarea perioadei de cinci ani.

Prin lucrător care desfăşoară activităţi salariate se înţelege o persoană care furnizează servicii reale şi autentice în beneficiul şi sub supravegherea unei alte persoane şi pentru care este remunerată. Chiar dacă nu lucraţi cu normă întreagă, dacă contractul de angajare este pe o durată limitată sau dacă veniturile se situează sub limita salariului minim pe economie dar îndepliniţi condiţiile menţionate mai sus, sunteţi considerat lucrător care desfăşoară activităţi salarizate.

atac

Lasă un comentariu