Se fură ca în codru

22

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov împreună cu DIICOT – Braşov şi Covasna şi IPJ Covasna au anunţat, marţi, că au prins patru

tineri, care, în luna august 2008, au generat către unul dintre ei o plată de 950.000 de lei, în sistem multicash, din contul unei firmei din Tg.Secuiesc. Dintre cei patru arestaţi doi sunt cu domiciliul în municipiul covăsnean Târgu-Secuiesc – G.L., de 25 de ani şi B.L., de 24 de ani, unul are domiciliul în Sf. Gheorghe, S.A., de 28 de ani, şi unul în Bucureşti, R.M., de 21 de ani. Procurorul din cadrul Biroului teritorial Covasna al DIICOT, Robert Flekhammer, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă a IJP Covasna, că din cercetări a rezultat că, în cursul lunii iulie 2008, G. L., B.L., S.A. şi R.M., au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni informatice constâ nd în transferul electronic din contul unei societăţi din municipiul Târgu Secuiesc în contul lui R.M. a sumei de 950.000 lei.

„Prin încălcarea măsurilor de securitate, G.L. a accesat, fără drept, sistemul multicash utilizat de această societate pentru a efectua plăţi on-line. La data de 08.08.2008, a ordonat efectuarea plăţii. În realizarea scopului pentru care s-a constituit grupul infracţional organizat, R.M. a solicitat băncii, la data de 24.07.2008, deschiderea unui cont curent şi eliberarea unui card Visa Electron care permitea efectuarea la bancomate de operaţiuni. Apoi a remis lui S.A. cardul şi datele sale personale”, arată sursa citată. În baza datelor false prezentate, banca a ridicat restricţia privind suma maximă ce poate fi retrasă de la bancomate cu cardul lui R.M., astfel că S.A., în perioada 08- 11.08.2008 a retras de la diferite bancomate din Braşov, Ploieşti, Buzău, Focşani şi Bucureşti suma de 939.267,8 lei. După adunarea probelor, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a celor patru tineri pentru o perioadă de 29 de zile, limitele pedepsei stabilite fiind între 5 şi 20 de ani.

Reţea anihilată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Cinci administratori de firmă şi asociaţi din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea au fost arestaţi preventiv pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce au vândut drept motorină un amestec de uleiuri minerale cumpărate din ţară şi din afara UE, prejudiciind statul român cu 9,5 milioane de lei. Din martie 2005 şi până în martie 2008, membrii grupării au cumpărat uleiuri minerale din România şi din Republica Moldova şi Ucraina, prin intermediul firmelor la care erau asociaţi. Potrivit poliţiştilor, ei obişnuiau să amestece uleiurile în spaţii închiriate din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea şi să vândă produsul obţinut drept motorină.

 

atac

Lasă un comentariu