Exproprieri in Bucuresti pentru infrastructura

4444444Anul 2009 nu va fi unul usor pentru bucuresteni. Preconizata recesiune economica va afecta din plin veniturile bugetare ale Primariei Generale, unele

 

 

voci estimând o diminuare a încasarilor cu aproape o treime.

În plus, bugetul va fi grevat de planurile usor megalomanice ale fostului primar general, Adriean Videanu, care “a dat drumul” la mari proiecte de infrastructura mizând pe marirea graduala a încasarilor bugetare. Ori situatia nu pare a fi, în aceasta primavara, chiar asa de roza. Consilierii generali au aprobat niste proiecte de hotarâre privind aprobarea declansarii procedurilor de expropriere în vederea continuarii unor lucrari de interes public local. În aceste conditii, bugetul din acest an al Capitalei va fi “usurat” cu aproximativ 300 milioane de euro.

Prin urmare, bucurestenii care au proprietati în calea proiectelor primariei îsi vor lua adio de la ele. Dar nu degeaba, ci pe bani multi. La începutul mandatului, actualul primar Sorin Oprescu declara ca pentru el este o necunoscuta modul în care s-au facut exproprierile. Oprescu constata diferente mari între pretul platit unora si cel platit altora. El afirma ca s-au platit, de exemplu, 1.400 de euro pe metrul patrat într-un caz, 4.800 în altul si chiar 7.300 de euro pe metrul patrat. Oprescu anunta atunci ca va verifica în detaliu modul în care exproprierile au fost realizate.

Sursa: Atac

Lasă un comentariu