Guvernul vrea să elimine privilegiile obţinute de toate categoriile de bugetari care primesc salariu şi pensie în baza legilor speciale

Emil Boc a declarat, duminică seară, într-un interviu televizat, că nu acceptă ca în România să existe două categorii de salariaţi.”Nu avem nevoie în România de 2 categorii de demnitari, unii mai şmecheri, cu legi speciale, şi
alţii muritori de foame. Avem nevoie de o lege unică a salarizării şi de o lege unică a pensionării, iar sporurile antistres vor fi eliminate prin legea salarizarii unice”, a precizat Boc.

Primul-ministru a declarat că majoritatea sporurilor din actuala legislaţie sunt „imorale”, dar că problema se poate rezolva numai prin adoptarea Legii salarizării unice.

Premierul a menţionat că vor exista discuţii cu sindicatele pe tema acestui proiect de lege ce se doreşte finalizat până în mai.

„Proiectul va intra apoi în Parlament şi va rezolva o problemă importantă, astfel că nu vom mai avea o utilizare abuzivă a banului public. Nu vreau să blamez în bloc, însă fiecare să ia salariu pe măsura muncii sale”, a declarat Boc.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un comentariu