Amânarea taxelor până la 25 decembrie 2020 pentru firme

Amânarea taxelor până la 25 decembrie 2020 pentru firme

75 / 100

Amanarea platii taxelor este o masura a guvernului pentru a ajuta firmele afectate de pandemie

Amânarea taxelor până la 25 decembrie 2020 pentru firme
Amânarea taxelor până la 25 decembrie 2020 pentru firme

 

Mult așteptata OUG cu măsuri fiscale a fost publicată în Monitorul oficial. Sunt multe lucruri care interesează mai ales mediul de afaceri. Printre măsuri se află posibilitatea amânării plății taxelor până la 25 decembrie, precum și suspendarea procedurilor de executare silită prin poprire, scutirea la impozit specific pentru Horeca, eșalonare simplificată a datoriilor deductibilitatea testelor COVID.

 

 1. Taxele vor putea fi amânate, de firme sau persoane fizice, până la data de 25 decembrie 2020.Adică nu se calculează dobânzi și penalități de întârziere. Totodată, același termen este și pentru suspendarea procedurilor de executare silită prin poprire.

  În ceea ce privește rambursarea TVA cu control ulterior, termenul a fost prorogat până la 25 ianuarie 2021.

  3. Scutirea de la plata impozitului specific unor activităţi și pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020.

  Contribuabilii care, până la data intrării în vigoare ordonanței de urgență, au depus declaraţia privind impozitul specific aferentă semestrului I al anului 2020, vor trebui să depună declarații rectificative.

  4. Testele COVID, cheltuieli deductibile

  Sunt cheltuieli deductibile contravaloarea testelor medicale de diagnosticare a infecției COVID – 19 efectuate pentru contribuabil, cu scopul depistării și prevenirii răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru asigurarea desfășurării activității, individual sau într-o formă de asociere, pe perioada instituirii stării de urgenţă sau de alertă, potrivit legii.

 

Informatiile juridice sunt oferite de https://avocatzamfirescu.ro/

 

 

2 comentarii la „Amânarea taxelor până la 25 decembrie 2020 pentru firme”

 1. Partile sociale se transfera mai usor.Fara 200 lei la infiintare firma
  Simplificarea transferului de părți sociale și a constituirii unui #SRL va informeaza Coltuc si Asociatii sai lider in infiintari firme,consultanta,gdpr si recuperari creante Legea nr. 223/2020 pentru simplificarea și debirocratizarea transferului de părți sociale și a vărsării capitalului social (“Legea nr. 223/2020”) modifică Legea societăților nr. 31/1990 și aduce modificări importante pentru mediul de business […]
  Citește mai mult din acest articol
  https://coltucsiasociatii.ro/partile-sociale-se-transfera-mai-usor-fara-200-lei-la-infiintare-firma/livecoltucsiasociatii

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.