Asigurarea obligatorie a locuintei

Asigurarea obligatorie a locuintei.Asigurarea obligatorie a locuintei va putea fi cumparata atat de la actionarii societatii emitente de polite obligatorii de locuinte (PAID), cat si de la alti asiguratori, dupa ce acestia vor incheia protocoale de colaborare cu PAID, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Anterior, politele emise de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale puteau fi cumparate numai de la actionarii PAID.

“Obligatia consta in cumpararea unei polite PAD emisa de catre PAID. Aceasta polita poate fi cumparata in acest moment de la toate societatile membre PAID sau de la toate societatile care vor incheia protocoale de colaborare cu PAID”, se mai spune in comunicatul ASF.

PAID a fost infiintata in septembrie 2009 in baza prevederilor Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, ale Legii 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, precum si ale Legii 31/1990 privind societatile comerciale.

Cei mai mari actionari ai asiguratorului sunt Astra, Groupama si Gothaer Asigurari (fiecare cu 15%). Generali Romania are o participatie de 11 %, iar ABC Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins, UNIQA Asigurari si Grawe Romania detin cate 5,5% din actiuni.

Pretul unei polite PAD este de 10 euro sau 20 de euro, in functie de materialul din care este construita locuinta, si asigura o despagubire maxima de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.