Drepturi si obligatii ale proprietarilor de terenuri deservite de sisteme de irigatii

Drepturi si obligatii ale proprietarilor de terenuri deservite de sisteme de irigatii

 

Conform proiectelor de hotărâre de guvern, ar urma să se constituie dreptul de folosinţă gratuită în favoarea a cinci organizaţii, printre care Organizaţia de Desecare şi Drenaj InterAgro nr. 13 Seaca, judeţul Teleorman, dar şi Organizaţia de Desecare şi Drenaj Insula Mare a Brăilei. Aceste organizaţii sunt înfiinţate de firmele care exploatează terenurile deservite de sistemele de irigaţii, desecare şi drenaj.

 

Potrivit proiectelor, iniţial sistemele de desecare şi drenaj vor putea fi folosite pe o perioadă de cinci ani, cu obligaţii de modernizare şi exploatare. În cazul respectării obligaţiilor, la finalul celor cinci ani perioada poate fi extinsă cu până la 25 de ani.

 

Omul de afaceri Culiţă Tărâţă spune că predări cu titlu gratuit s-au făcut şi în guvernarea lui Emil Boc. „Acum trei ani s-au predat cu titlu gratuit nişte morţi în sicriu, nu nişte sisteme în funcţiune. Sunt numai rămăşiţe”, ne-a declarat omul de afaceri. Deşi neagă că ar mai avea vreo legătură cu Insula Mare a Brăilei, pe care a avut-o în concesiune din 2001 prin firma TCE 3 Brazi, spune că susţine cauza actualilor proprietar. Insula Mare a Brăilei rămâne cel mai râvnit teren agricol din România.

 

Din august 2012, întregul teren a fost concesionat firmei Agricost, deţinută de Constantin Duluţe, care, potrivit relatărilor EVZ, este un apropiat al lui Culiţă Tărâţă. În plus, administratorul Agricost, Gheorghe Buzdugan, este în acelaşi timp, potrivit Hotnews, şi directorul general de la TCE 3 Brazi.

sursa EVZ

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.