Proiectul privind conversia creditelor moneda nationala fara comision sau garantie suplimentara

‘Senatul Romaniei a adoptat propunerea mea legislativa privind dreptul consumatorilor de a solicita conversia creditelor din monede straine in moneda nationala, fara garantii suplimentare sau alte comisioane. Este o victorie. Consumatorii de credite din Romania care au contractat credite in monede straine, spre exemplu in franci elvetieni, au trecut printr-un adevarat cosmar din cauza fluctuatiilor cursului de schimb valutar. Ratele au crescut exponential, astfel incat foarte multi romani au ajuns chiar in imposibilitate de plata, fiind astfel supusi riscului executarilor silite’, a declarat deputatul PSD Ana Birchall, initiatoarea proiectului.

Propunerea legislativa pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.50/2010 privind contractele pentru consumatori a primit aviz favorabil de la Comisia juridica si de la Comisia pentru drepturile omului din Senatul Romaniei. Senatul a adoptat raportul favorabil pe care initiativa legislativa l-a primit de la Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital in sedinta de astazi cu 74 de voturi pentru, 2 abtineri si un vot impotriva. De asemenea, propunerea legislativa se bucura de sustinerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Un comentariu la „Proiectul privind conversia creditelor moneda nationala fara comision sau garantie suplimentara”

  1. O solutie buna, dar va rugam sa ne comunicati cum se face schimbul, la cursul valutar BNR sau a bancii respective unde ai credit?, conteaza, fiindca bancile au intotdeauna cursul valutar mai mare ca BNR.
    VA MULTUMESC
    ASTEPT RASPUNS

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.