Taxele si impozitele pot fi platite online cu cardul bancar in 2011

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a lansat astazi, 30 martie, Ghiseul.ro, sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor cu cardul bancar (SNEP). Cetatenii romani, avand domiciliul in

 

 

Targu Mures, Sectoarele 2 si 6 din Bucuresti sunt primii care vor putea accesa acest serviciu pentru plata online a taxelor, impozitelor si amenzilor.

In plus, tot de astazi, prin intermediul Ghiseul.ro pot fi achizitionate de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica domenii de Internet din spatiul .RO.

„Ghiseul.ro rezolva dintr-o data mai multe probleme, atat ale cetatenilor cat si ale administratiilor locale, aducand un plus de confort, siguranta si rapiditate in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor”, declara Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale. „Cozile interminabile de la ghisee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat platilor si stresul cetatenilor se reduce considerabil.”

Proiectul, angajat public de MCSI anul trecut, a prins contur cu sprijinulAsociatiei Pentru Plati Electronice din Romania () care a pus la dispozitia administratiilor locale Ghiseul.ro in mod gratuit.

“Credem ca accesarea online a acestui serviciu este un beneficiu nu numai pentru clientii nostri, cat pentru toti cetatenii Romaniei, dar si pentru administratiile locale”, declara Adrian Apolzan, Presedinte . “Sa nu uitam ca foarte multi romani aflati peste hotare erau nevoiti sa vina in Romania pentru plata taxelor si impozitelor. Iar cel care detinea un apartament in Bucuresti, dar si casa parinteasca din Sighisoara, trebuia sa se deplaseze in doua locuri, la distante foarte mari unul de celalalt, pentru a achita aceleasi impozite.”

Prin intermediul Ghiseul.ro, castigul cetateanului consta in economii de timp, dar si de bani, datorita posibilitatii de a efectua platile oriunde, oricand, inclusiv cu carduri emise de banci din strainatate. Datele cu caracter personal ale cetateanului raman confidentiale, siguranta platformei fiind confirmata de MasterCard si Visa, cele mai importante scheme internationale de carduri. Administratiile locale beneficiaza la randul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor si a costurilor aferente colectarii.

Platforma Ghiseul.ro urmeaza a fi extinsa pe parcursul acestui an in cat mai multe administratii locale, urmand ca in 2012 acestea sa fie acoperite in totalitate. In prima etapa, in sistem vor intra orasele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapa va include inregistrarea oraselor cu pana la 150.000 de locuitori iar apoi, in cel mult alte 6 luni, va urma integrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate de primele doua etape.

„Sistemul este foarte usor de implementat de catre orice administratie locala”, adauga Valerian Vreme. „Am gandit si dezvoltat Ghiseul.ro astfel incat, pana anul viitor, toti cetatenii Romaniei sa poata accesa serviciile sale. Pentru aceasta, Primariile trebuie doar sa se inroleze in sistem din proprie initiativa, sau la solicitarea cetatenilor pe care ii reprezinta.”

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.