Românul din închisoarea din Valdemoro a încetat greva foamei

Nicolae Lascu, românul care făcea greva foamei în închisoarea din Valdemoro (Comunitatea Madridului), a fost hrănit artificial zilele acestea de autorităţile din penitenciar.

Din data de 13 februarie a.c., tânărul de 28 de ani se află în stare de arest preventiv, fiind acuzat de clonare de cărţi de credit. În ziua de 9 mai, el a intrat în greva foamei şi a cerut urgentarea cercetărilor şi introducerea unei probe de voce în dosar.

La sfârşitul lunii iunie, proba a fost acceptată, dar până în prezent nu a fost efectuată. „Suntem foarte dezamăgiţi de justiţia spaniolă. Proba de voce se va face în momentul în care va începe procesul. Pentru noi era foarte important să fie efectuată cât mai repede, pentru că speram că astfel se va demonstra că fratele meu este nevinovat şi va fi pus în libertate”, ne-a declarat Ana Maria Cristina Lascu, sora deţinutului.

Hrănit cu forţa

Deşi în luna iunie a fost aprobată efectuarea probei, Nicolae Lascu a continuat greva, cerând să fie judecat în stare de libertate. La sfârşitul săptămânii trecute, el cântărea 40 de kilograme, cu 34 de kilograme mai puţin decât în momentul în care a fost arestat.

Lasă un comentariu